Angela Schijf

Angela Schijf ontwikkelde eetstoornis tijdens GTST: ‘Mijn manier om met emoties te dealen’

In de aflevering van De Geknipte Gast vertelt Angela Schijf voor het eerst op televisie over haar eetstoornis die ze ontwikkelde tijdens haar periode bij GTST.

Angela Schijf over ontstaan eetstoornis

Op 17-jarige leeftijd breekt Angela Schijf al door in Goede Tijden Slechte Tijden. Ze besluit om te stoppen met school, zodat ze zich op haar acteercarrière kan focussen. Dat ze ineens herkend wordt, is iets waar ze aan moet wennen en waar ze nog niet zo goed mee om kan gaan.

“Ik vond ook echt heel veel leuk, ik genoot er ook van. Maar je onthoudt de lelijke dingen. Vindt één iemand je bagger, stom en lelijk, dan zit dat in je hoofd. Je moet daar niet in gaan geloven. Je moet sterk zijn om je goed te blijven voelen. Dat vond ik heel lastig.”

Controle

De eetstoornis boulimia geeft Angela destijds het gevoel alsof ze nog ergens controle over heeft. “Of dácht te hebben, want uiteindelijk maakt een eetstoornis je blaasjes wijs en zit er iets in je hoofd wat echt een heel slechte raadgever is. Het is een vies beestje. Het was wel mijn manier om met al die emoties te dealen.”

Herstel

Een eetstoornis heb je niet ‘even’, het is er 24/7. Mede door hulp van haar man Tom, die ze ontmoet als ze 20 jaar is, en therapie begint Angela aan haar herstel. “Volwassen worden doet veel, de liefde heeft ook veel gedaan. Ik leerde Tom kennen. Hij begreep er helemaal niks van. Hij kon er niks mee, met dat gedoe. In die zin kwam hij op het juiste moment.”

Tom geeft haar een keuze: ze kan hiermee doorgaan en zichzelf erin verliezen, of ze kan kiezen voor liefde. “Toen heb ik echt stappen gezet om bij hem te kunnen zijn en de toekomst in te gaan zonder dat spook in mijn hoofd.”

De aflevering wordt op 15 september uitgezonden om 21.00 uur op NPO 2.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Bron: Linda
Foto: ANP