AMBER Alert: help vermiste kinderen opsporen

Vandaag is het de Dag van het Vermiste kind. Wereldwijd wordt er stilgestaan bij vermiste en ontvoerde kinderen. En bij die vermissingen kun jij ook een rol spelen.

Vandaag is het de Dag van het Vermiste kind. Wereldwijd wordt er stilgestaan bij vermiste en ontvoerde kinderen. En bij die het terugvinden van die kinderen kun jij ook een rol spelen. Hier lees je hoe. 

In Nederland is er het AMBER Alert, het landelijke kinderenalarm voor vermiste en ontvoerde kinderen. Sinds de start in 2008 is er al meer dan 1.000 keer een AMBER Alert verzonden. Vaak kunnen kinderen weer worden teruggevonden, maar helaas niet altijd. Gelukkig kan iedereen daar een steentje aan bijdragen!

Zo kun je je aanmelden voor gratis sms’jes als er een AMBER alert is: AMBER AAN naar 5100. En voor vermissingen in je eigen buurt of woonplaats: AMBER + POSTCODE naar 5100. Als je ze niet meer wilt ontvangen, kun je gewoon weer AMBER UIT sms’en naar hetzelfde nummer.

Verder kun je de app downloaden of social media in de gaten blijven houden, zodat je precies weet wanneer er een nieuwe vermissing is en hoe het kind eruitziet. Delen helpt natuurlijk ook altijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen