9 manieren om de levensduur van je beha's en lingerie te verlengen

9 manieren om de levensduur van je beha’s en lingerie te verlengen

Je favoriete beha’s en lingerie verdienen wat extra liefde om hun vorm en stevigheid te behouden. Met de volgende tips behouden ze hun pasvorm en blijven ze zo lang mogelijk mooi.

Zo blijft je lingerie mooi

Met deze eenvoudige tips kun je de levensduur van je beha’s en lingerie verlengen en ervoor zorgen dat ze altijd de perfecte pasvorm behouden. Ontdek hieronder hoe je jouw lingerie het beste kunt opbergen, wassen en drogen.

Opbergen

Misschien heb je weinig tijd om de was op te ruimen, of hou je er niet van om je kast netjes in te delen. Zonde, want zo gaan je beha’s minder lang mee. De volgende tips helpen je bij het opbergen van je lingerie.

  1. Bewaar ze opgevouwen: vouw je beha’s netjes en leg ze plat in je lade. Dit voorkomt dat de cups vervormen.
  2. Gebruik lade-organizers: koop ladeverdelers om je beha’s en lingerie gescheiden te houden en uitrekken te voorkomen.
  3. Hang beugelbeha’s op: voor beugelbeha’s is ophangen een goed idee. Gebruik hangers met speciale haakjes om de vorm van de cups te behouden.

Lees ook: Zo draag je lingerie onder gladde kleding

Wassen

Vervolgens is het tijd om te kijken naar hoe je lingerie wast. Dit is één van de belangrijkste redenen waarom je beha’s en ondergoed wel of niet mooi uit de was komen.

  1. Handwas: was je beha’s met de hand in koud water met een mild wasmiddel. Dit voorkomt wrijving en uitrekken in de wasmachine.
  2. Gebruik een waszakje: als je toch voor de wasmachine gaat, plaats je beha’s dan in een speciaal waszakje om ze te beschermen tegen wrijving en klitten.
  3. Sluit de haakjes: sluit de haakjes van je beha’s voordat je ze wast om te voorkomen dat ze vasthaken aan andere kledingstukken.

Ontdek hier de beste wastips voor verschillende soorten ondergoed.

Drogen

Tot slot is het goed om te kijken naar hoe je jouw ondergoed droogt. De volgende tips verlengen de levensduur van lingerie.

  1. Liggend drogen: laat je beha’s plat drogen om uitrekken van de elastische band te voorkomen.
  2. Vermijd wringen: knijp je beha’s niet uit om overtollig water te verwijderen. Druk voorzichtig met een handdoek om ze te drogen.
  3. Vermijd de droger: sla de droger over, want de hitte kan de stof beschadigen en elasticiteit verminderen.

Vriendin’s favoriet

De Japanse Marie Kondo runt een gerenommeerd adviesbureau dat mensen leert hoe ze hun rommelige huizen kunnen transformeren in ruimtes vol rust en inspiratie. De sleutel tot succesvol opruimen is om alleen de zaken te bewaren waar je echt van houdt, en de rest weg te doen. Marie Kondo helpt je in Opgeruimd! op inspirerende wijze stap voor stap om je huis en je leven op orde te krijgen. Voor meer info klik op onderstaande button.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images