Placeholder

Stijlvol en stralend

Als je een jurkje zoekt voor de feestdagen, probeer dan niet zomaar de trends te volgen. Stijl betekent dat je kleding kiest die bij jouw lichaam past, en dat is bij jurkjes erg belangrijk!

Als je een jurkje zoekt voor de feestdagen, probeer dan niet zomaar de trends te volgen. Stijl betekent dat je kleding kiest die bij jouw lichaam past, en dat is bij jurkjes erg belangrijk!

Bedenk allereerst wat je goede en slechte punten zijn. Je wilt uiteraard accent leggen op je positieve punten. Hieronder wat tips & trucs voor het vinden van het perfecte jurkje voor jouw lichaam.

Zijn je schouders breder dan je heupen?
Je bovenlichaam wil je niet in de breedte accentueren, maar juist in de lengte. Breng daarom een verticaal element aan zoals een V-hals, een lange ketting of een sjaal. Een V-hals zorgt ervoor dat je bovenlijf langer lijkt. Hierdoor oog je dus langer én slanker. Je wilt verder de nadruk leggen op je taille, door bijvoorbeeld een leuk riempje.

Zijn je heupen breder dan je schouders?
Verleg de focus door felle kleuren, printjes, accessoires of opvallende details (ruffles) op je bovenlichaam te dragen. Zo ligt het accent op je decolleté, je schouders en je hals. Ook een brede halslijn (boothals) brengt schouders en heupen mooi in balans. Zo verdoezel je je vollere heupen. Op je onderlichaam kun je het best donkere kleuren dragen. Met hakken creër je lengte in je benen.

Zijn je schouders en heupen even breed, maar heb je geen zichtbare taille?
Je kunt een taille het best creëren met een riem of kort vestje. Een dun riempje op je taille geeft bijvoorbeeld een extra smalle taille. Ook met een jurk in tulpmodel creëer je vrouwelijke vormen. Een ronde of een V-hals zorgt voor evenwicht in je figuur. Door jurkjes boven de knieën te dragen leg je ook het accent op de benen.

Is je bovenlichaam breed en zijn je benen slank?
Het is beter om gesloten halslijnen en effen kleurvlakken op je bovenlichaam te vermijden. Met een V-hals breek je visueel je bovenlichaam en lijk je slanker. Met een jurk in één kleur lijk je langer.

 

zwart jurkje met V-hals paars jurkje zwart jurkje in tulpmodel zwart met roze bovenstuk jurkje met feestelijke print nelly.com

Goed om te weten: bij Nelly.com worden al jouw bestellingen gratis thuisbezorgd en je kunt gewoon met iDeal betalen.