Mode

Moeder & dochter modeshoot: Hoeda & Sherine

Speciaal voor Moederdag organiseerden we een moeder & dochter modeshoot. We ontvingen honderden reacties en Hoeda & Sherine waren de geluksvogels! Ze stralen deze week in onze modereportage én natuurlijk op de cover.

Sherine: “Heel, heel, heel blij was ik toen mama vertelde dat ze ons had opgegeven voor deze modeshoot en dat we waren uitgekozen. Superleuk dat we samen mooie kleding mogen showen in mama’s lievelingsblad. Ik hou ontzettend van mode. Vaak ontwerp ik outfits op papier.
Ik maak ook kleren voor mijn ­poppen. Mijn zusje Radia van vijf is een kleine fashionista. Zij vindt ­glitterschoenen en prinsessenjurken leuk, zelfs op een doordeweekse dag. Ook mama houdt van mode. Ze heeft laatst een mooie jurk ­gemaakt op haar naaimachine.”

Zorgzame dochter

Hoeda: “Het leek me zo leuk om eens een-op-een-tijd met mijn oudste dochter te hebben. Omdat haar ­zusje nog zo jong is, gaat veel ­aandacht naar haar. Ook Sherine denkt altijd aan Radia. ’s Ochtends helpt ze haar vaak met aankleden, ontbijten en het inpakken van Radia’s schooltas. Sherine is heel verzorgend, ook voor mij. Ze vindt het belangrijk dat het goed met me gaat. Dat is een mooie eigenschap, maar ik vind het ook lastig, omdat ik weet dat het te maken heeft met het overlijden van haar vader.”

Opgroeien zonder papa

“Anderhalf jaar ­geleden overleed mijn man Rezki aan een zeldzame vorm van longvlieskanker. Hij werd 39. Ik vind het hartverscheurend dat onze dochters opgroeien zonder hun vader. Soms vind ik het zo erg dat onze kinderen alle mijlpalen zonder hem moeten meemaken, dat ik bang ben voor de toekomst. Tegelijkertijd probeer ik positief te blijven en van iedere dag iets te maken. Door mijn dochters lukt dit. ‘Wat zie je er mooi uit, mama’, zeggen Sherine en Radia als ik me leuk heb aangekleed. Voor hen ­besteed ik extra aandacht aan mijn uiterlijk, omdat ik weet dat ze er ­vrolijk van worden. Maar zelf merk ik ook dat ik me er beter door voel. Mooie kleding doet iets met mijn ­humeur. Mode is voor mij daarom zo veel meer dan stukken stof. Het gaat om aandacht.”

Plezier tijdens de shoot

Sherine: “Mama doet veel leuke dingen met Radia en mij. Toen ze onze zomerkleren uit de kast haalde en we moesten kijken of ze niet te klein waren geworden, hielden we een modeshow in de huiskamer. We zetten muziek aan en deden ­alsof we over een catwalk liepen. Leuk én handig.”

Hoeda: “Niets is mooier dan mijn dochters plezier te zien hebben. ­Tijdens deze fotoshoot heb ik Sherine aan één stuk door zien stralen. Ze zag er zo blij uit en dat doet mij weer goed. Sherine is heel snel volwassen geworden door het overlijden van haar vader. Haar leven is niet meer onbezorgd, maar vandaag voor even wel. Voor de foto’s moesten we elkaar de hele tijd knuffels en kusjes geven. Nou, ze kwamen recht uit ons hart, hoor! Deze shoot heeft me zo veel energie gegeven.”

Zo spannend!

Sherine: “Het was een toffe dag. De nacht ervoor had ik bijna niet ­geslapen omdat ik het leuk, maar ook spannend vond. In de fotostudio werden mama en ik meteen gerustgesteld. We dronken eerst gezellig thee met het team, daarna werden we opgemaakt, kregen we allerlei outfits aan en gingen we op de foto. Dat was super. Ik wilde altijd dokter of juf worden, maar na vandaag ook stylist. Dan kun je de hele dag met kleding bezig zijn en shoppen. Ja, dat lijkt me te gek.”

Bekijk de video van hun leuke dag hieronder. Het nummer inclusief deze shoot ligt vanaf morgen in de winkels en is verkrijgbaar via Vriendin.nl/webshop.

Productie: Tessa Klösters. Interview: Sonja Brekelmans. Foto’s: Cees Rutten. Styling: Esther Loonstijn. Visagie: Astrid Timmer. Alle prijzen en verkrijgbaarheid onder voorbehoud, zie vriendin.nl/waartekoop voor verkoopinformatie

Reageer op dit artikel