Zin in een blosje op je wangen? Lees verder!

Make-up: Blush

Beauty – Met de juiste blush kun je accenten aanbrengen in je gezicht en je sterke punten benadrukken. Zo doe je dat:

Beauty – Met de juiste blush kun je accenten aanbrengen in je gezicht en je sterke punten benadrukken. Zo doe je dat:

Blush is verkrijgbaar in verschillende varianten; losse poeder, mat en glanzend, gel, crème en compactpoeder. De keuze hangt af van wat je zelf prettig vindt, maar ook van het effect dat je wilt bereiken.

Een glanzende blush is bijvoorbeeld niet de beste keuze voor je voorhoofd en kin omdat het dan vettig lijkt. Met blush kan je je gezicht vorm en diepte geven. Kies dan voor een natuurlijke matte kleur die net iets donkerder is dan je eigen teint.

Breng de blush bij je slapen of aan de zijkant van je gezicht ter hoogte van je jukbeenderen aan, dan lijkt je gezicht smaller. Wil je een fris, gezond kleurtje? Kies dan voor een roodroze of oranjeachtige tint, eventueel met een zachte glans en breng die op de appeltjes van je wangen aan. Kies de kleur die het beste bij je huid past, maar ook bij de rest van je make-up. Heb je een vrij bleke huid en draag je naturel make-up? Dan is een frisse roze kleur mooi. Bij een goudbruine teint is een warme oranjerode tint mooi.

Breng nooit teveel in een keer aan, werk liever in laagjes en blaas tegen je kwast of klop op je hand om het overtollige poeder van je kwast te verwijderen. Maak ronddraaiende bewegingen om strepen te voorkomen. Probeer ook eens meerdere kleuren met elkaar te combineren, bijvoorbeeld een donkerdere, natuurlijke tint op je wangen, op je jukbeenderen een lichtere rozerode of oranjerode blush en op het topje van je jukbeenderen een heel lichte en zacht glanzende blush tot aan je ooghoeken. Dat geeft je gezicht een heel mooie subtiele glans.

Favoriete producten van Vriendin.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruik jij wel eens blush?

 • Anoniem
  Anoniem
  Ben al blossig genoeg van mezelf :D
  Beantwoorden
 • lady-bird-only
  lady-bird-only
  geheel afhangend wt ik die dag ga doen , Ben ik huis tuin en keuekngebeuren aan het doen ,dan maak ik mij op met oogschaduw en een lijntje ,en klaar ,, ga ik echt de deur uit ,en gekleed ,dan is mijn gezicht ook meer verzorgd ,waaronder blush , voelt dan toch weer lekker verzorgd ,en bovenal zie je er goed uit .(k)
  Beantwoorden
 • Eefje84
  Eefje84
  iets op mijn wangen ziet er wat gezonder uit:$
  Beantwoorden

Gerelateerde artikelen