Zara Hack

Aha! Hiervoor dienen dus de figuren op de labels bij Zara

Als het bij één modeketen moeilijk is om de juiste maat te vinden, dan is het wel bij Zara. Om het winkelen makkelijk te maken hebben ze iets slims bedacht: hun labels hebben figuren die aangeven hoe de kleding valt.

De betekenis van figuren in Zara labels

Maar dan is het natuurlijk wel handig om te weten wat ieder figuur betekent. Voor je met een arm vol kleding richting het pashokje loopt, kun je alvast een goede voorselectie maken door naar de labels te kijken. Zo hoef je niet meer van ieder kledingstuk twee of meer maten mee te nemen. De figuren geven namelijk aan of je je eigen maat past of toch eentje kleiner of groter.

Het werkt zo: als je een vierkantje ziet, betekent het dat de pasvorm normaal valt. Draag je altijd een M? Dan kun je dit kledingstuk ook in een M proberen. Bij een driehoek kun je beter een maatje groter pakken: deze kleding valt klein. En dan heb je tot slot nog de cirkel. Die betekenis van het rondje is dat de kleding groot valt. In de onderstaande TikTok-video wordt het nog eens rustig uitgelegd.

@wearherstyle Mind blowing 🔥 #zarasizing #zarasizeguide #zaratags #zarahack #zarahacks #wearherstyle #zarashoppinghack #shopwithme #zaraaddiction #zaraaddicts ♬ original sound – Peach Girl

Et voilà! Zo wordt shoppen bij Zara net even wat leuker.

Lees ook: Je buikje camoufleren? Met déze 5 kledingtips lukt dat

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Zara