kledingfouten die je ouder maken

De grootste 5 kledingfouten die je ouder maken

Soms, zonder het zelf te beseffen, maken we kledingfouten die ons ouder doen lijken. Ben jij ook toe aan een fashion check-up? Lees dan snel verder welke fouten je beter kunt vermijden.

Kledingfouten die je ouder maken

1. Te strakke kleding

We willen allemaal laten zien wat we hebben, maar sommige kledingstukken die te strak zitten, geven juist een ouderwetse en oncomfortabele uitstraling. Laat die skinny jeans dus maar even voor wat ze zijn en ga voor iets meer ruimte en comfort, zoals bijvoorbeeld onderstaande broek.

kledingfouten die je ouder maken
Bekijk hier

2. Te wijde kleding

Aan de andere kant, kleding die te wijd zit, maakt ons ook ouder dan we zijn. Het heeft al snel een slonzige indruk. Kies liever voor kleding die op de juiste plekken aansluit en ruimte geeft waar het nodig is.

Didi Wikkeljurk Jiva Met All Over Print En Plooien Roze Groen
Bekijk hier

3. Ouderwetse accessoires

Sjaaltjes, handtassen en hoeden die onze moeder of oma ook droegen, zijn misschien wel leuk, maar ze maken ons ouder. Kies voor moderne accessoires die passen bij de tijd van nu.

Oxmox Doorgestikte Crossbody Tas Lichtroze
Bekijk hier

4. Te veel neutrale kleuren

Neutrale kleuren zoals beige, bruin en grijs zijn misschien wel makkelijk te combineren, maar ze maken ons ook snel saai en ouder. Durf eens te experimenteren met felle kleuren of speelse prints om je uitstraling te verjongen.

Morgan Gestreepte Fijngebreide Rok Geel Wit
Bekijk hier

5. Ouderwetse kledingstijlen

We willen natuurlijk niet in de verkeerde tijd rondlopen, dus houd je enigszins aan de laatste modetrends. Laat die ouderwetse stijlen voor wat het is en ga voor iets ‘hippers’.

Only Off Shoulder Top Onlthyra Met Plooien Zand
Bekijk hier

Lees ook: 7 voordelen van het dragen van witte kleding, wil je weten!

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker