kasjmier wassen

Zo kun je kasjmier het beste wassen

Als je een kasjmieren item, zoals een trui, in je kast hebt liggen, ben je daar waarschijnlijk erg zuinig op. Kasjmier is gemaakt om lang mee te gaan en omdat er een flink prijskaartje aan zit, wil je er zo voorzichtig mogelijk mee omgaan. Daarom een handige handleiding om jouw items te wassen zonder het te beschadigen.

Kasjmier wassen

Het gevaar met het wassen van bijvoorbeeld een kasjmieren trui is dat het als een crop top uit de was komt als er iets misgaat. De vezels van kasjmier zijn erg gevoelig, maar als je er op de juiste manier mee omgaat, gaan jouw kledingstukken jarenlang mee.

Handwas

Om je warme trui in goede conditie te houden, is een handwas de beste optie. Gebruik lauwwarm water – de temperatuur die je zou gebruiken om je handen te wassen – en voeg er wolwasmiddel aan toe. Vervolgens maak je in dit sopje je kledingstuk schoon. Doe dat voorzichtig en wrijf liever niet te veel.

Schoon? Spoel dan na met schoon water en knijp zachtjes in het kledingstuk om het vocht uit de vezels te persen. Leg bijvoorbeeld het kasjmier in een handdoek, wikkel het in en pers op die manier rustig het overtollige water eruit.

Hoe vaak wassen?

Wat zo mooi is aan kasjmier is dat het van nature geur- en vuilafstotend is. Super handig, want je trui ruikt daardoor weer fris als je het even laat luchten. Wassen is daardoor niet zo vaak nodig en wordt daarom afgeraden. Bij voorkeur kun je je trui (minstens) vier keer dragen voordat je het een wasbeurt geeft.

Na het wassen kun je het kledingstuk op een handdoek op de grond te drogen leggen. Laat 24 uur rusten voordat je het opvouwt (let op, liever niet hangen) en probeer het item niet in je kast te persen: geef het liever de ruimte en vouw het niet te strak op. Dit is het beste voor de vezels en zo blijft je trui lekker zacht.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Bron: C&A
Foto: Getty Images