Placeholder

Waterproof make-up

Beauty Waterproof make-up is soms echt een uitkomst. Of je nou wilt sporten, alleen een verkoelende duik neemt, of een lekkere huilfilms kijkt, voortaan kun je ook dan op je mooist zijn. Met deze watervaste tips komt het allemaal goed!

Beauty Waterproof make-up is soms echt een uitkomst. Of je nou wilt sporten, alleen een verkoelende duik neemt, of een lekkere huilfilms kijkt, voortaan kun je ook dan op je mooist zijn. Met deze watervaste tips komt het allemaal goed!

Waterbestendige producten zijn ontworpen om te blijven zitten. In de meeste zit een vorm van siliconenolie waardoor de make-up op z’n plaats blijft. Zoiets blijft ook alleen waterproof als je het volgens de spelregels gebruikt. De wimpers moeten volledig worden bedekt met mascara, zodat daar geen vocht onder kan komen. Verder moet je niet in je ogen wrijven. Anders is de mascara al snel niet meer waterproof. Deze make-up is ook alleen te verwijderen met olieachtige reinigers. Gebruik je ze niet, dan zullen er heel wat wimperhaartjes sneuvelen.

Ogen

 Je ogen waterproof opmaken is wel even een secuur werkje. Als het product eenmaal is aangebracht, is het moeilijk te corrigeren. Neem dus je tijd en houd waterstaafjes en remover in de buurt.

Tip

Je make-up mag dan waterproof zijn, hij is niet vetproof. Als je huid vettig is,  kan hij toch nog uitlopen. Reinig dus eerst goed je gezicht.

Ik smelt voor je

In de zon transpireer je heftiger dan normaal. Ook make-up kan zweten. Vooral lippenstift en foundation hebben last van warmte. Met een kohlpotlood kun je niet zo’n mooi scherp lijntje trekken als hij zacht is. Sterker nog: een kohlpotlood is op z’n best als hij eerst even in de koelkast heeft gelegen. Bewaar je make-up op een donkere, koele plaats. Lippenstift die te veel zon heeft gehad, leg je een paar uur in de koelkast om hem weer te laten ‘uitharden’. Als foundation te lang in de zon heeft gelegen, kun je hem het beste voor gebruik even testen. Mogelijk is hij onbruikbaar geworden omdat de verschillende ingrediënten zich hebben gescheiden. Je kunt er dan niet meer een egaal laagje mee aanbrengen. Wil je per se je make-up mee naar het strand om je gezicht even te kunnen bijwerken, dan kun je hem overdag het beste bewaren in een koelbox.

Foundation

De ideale strandfoundation is op water gebaseerd (olievrij dus) en heeft een UV-filter. Neem je geen olievrije, dan zal je gezicht binnen de kortste keren glimmen. Het filter is overigens niet sterk genoeg om je gezicht tegen heftige zonnestralen te beschermen, maar alle beetjes helpen. Voor het beste effect smeer je een laagje zonnebrand onder je foundation. Laat dit goed intrekken voordat je aan het volgende laagje begint. Op het strand is het raadzaam een waterproof foundation te gebruiken.

Wangen en lippen

De meeste lipsticks zijn vanwege het waxgehalte (voor smeerbaarheid) erin al redelijk waterproof. Wil je je lipstick nog extra beschermen, gebruik dan Lipcote. Dit zorgt ervoor dat je lipstick absoluut niet afgeeft. Ook onder water blijft hij dan op zijn plek. Gebruik je liever een gloss, kies dan voor een hydraterende versie met UV-beschermer. Je liphuid is namelijk teer en dun, en kan makkelijk verbranden. Alleen blusher in poedervorm is echt niet waterproof. Blusher in crèmevorm ook niet, maar door de vettigheid blijft hij vaak wel iets mooier zitten.

Tekst: Suzanne Bodegraven