crocs

5 redenen waarom Crocs de beste schoenen ever zijn

Jarenlang zijn het misschien wel de meest gehate schoenen ooit, nu kun je niet meer om Crocs heen. Nadat ook celebrities en bekende modehuizen de Croc omarmen, krijgt de stapper eindelijk de liefde die het verdient.

Crocs

Want mede door bekende sterren die publiekelijk op hun Crocs naar buiten gaan en modehuizen die op de trend inspelen door een samenwerking met de lichtgewicht plastic schoen aan te gaan, willen meer en meer mensen zelf een paar in hun bezit krijgen.

Maar zelf wist je natuurlijk al hoe fantastisch de stappers zijn. Daarom herken je je vast in de volgende redenen waarom Crocs misschien wel de beste schoenen ooit zijn.

1. Geen schoen is zo comfortabel

De prijs voor mooiste schoen van het jaar krijgt het bedrijf niet, maar je krijgt er wel veel comfort voor terug. Of je de veelzijdige klompjes nu gebruikt in en rondom het huis of op je werk: je weet hoe comfortabel en veelzijdig ze zijn. Noem maar eens een ander merk schoenen waarop je zo lang kunt lopen zonder zere voeten te krijgen. Bovendien is het o zo handig om je Crocs aan te trekken, omdat je alleen maar je voet erin hoeft te schuiven.

2. Ze zijn relatief betaalbaar

De bekende clogs koop je al vanaf ongeveer € 49,95 per paar. Daarvoor krijg je een paar schoenen terug die jaren meegaan en die zo lekker zitten dat je ze thuis in ieder geval niet meer uit wil trekken. Door online goed te zoeken kun je ze zelfs nog goedkoper op de kop tikken. Hier kosten ze bijvoorbeeld nog geen € 37.

De sandalen en slippers zijn nog goedkoper. Verder kun je het zo duur maken als je zelf wil (als je je Crocs wil pimpen met de Jibbitz of als je juist voor een designer modelletje wil gaan), maar het staat vast dat je in ieder geval waar voor je geld krijgt.

3. Je kunt ze het hele jaar door dragen

De clogs draag je in en rondom het huis, de slippers in de zomer en gevoerde clogs en laarsjes in de winter… Je kunt wel stellen dat Crocs aan alle seizoenen heeft gedacht, waardoor je als fan nooit zonder een paar van je favoriete schoenen komt te zitten. Ook fantastisch: je kunt zelfs matchen met mini Crocs voor je hond.

4. Crocs zijn ademend en makkelijk schoon te maken

Door het whack-a-mole oppervlak krijgt de klassieke clog die bekende (niet zo mooie) Crocs look. Daardoor is het de ideale zomerschoen, omdat ze zo ademend zijn. En door het materiaal maak je ze ook nog eens makkelijk en snel schoon.

5. En natuurlijk: sport mode

Moeten we hier meer woorden aan vuil maken? Geen andere schoen zet je zo makkelijk en snel in sport mode als je even door moet stappen. Met het bandje achter je hiel kun je nog een marathon door de supermarkt doen zonder je schoenen te verliezen. En door de antislip zolen hoef je niet bang te zijn om onderuit te gaan.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images