Anti-cellulitecreme: het is geen wondermiddel, maar helpt wel de doorbloeding.

Cellulite, smeer je weg!

Goed smeren + de juiste producten = een betere doorbloeding. En dus ook een mooiere, egale huid.

Goed smeren + de juiste producten = een betere doorbloeding. En dus ook een mooiere, egale huid.

Waarom krijg je cellulite?
Cellulite komt voornamelijk voor op benen, billen en heupen en heeft niets te maken met dik zijn. Maar liefst negentig procent van alle vrouwen heeft er last van. Wel kunnen slechte eetgewoonten, medicijngebruik – bijvoorbeeld de pil – en onvoldoende beweging er invloed op hebben. Maar het heeft ook met aanleg te maken. De bultjes en putjes worden vooral veroorzaakt door ophopingen van vocht, vet en afvalstoffen die ontstaan wanneer de doorbloeding niet goed is.

Wat kun je ertegen doen?
Een lichte vorm van cellulite, die tevoorschijn komt als je in je huid knijpt, is te behandelen door onder meer bewegen, gezond eten, massages en sauna. Heb je last van een zwaardere vorm, dan kunnen speciale behandelingen van bijvoorbeeld een schoonheidsspecialiste, masseur of fysiotherapeut uitkomst bieden. Maar realiseer je dat het vrij moeilijk te behandelen is.

Er zijn ook allerlei crèmes en gels verkrijgbaar die beloven je cellulite aan te pakken, en je huid strakker en gladder te maken. De crèmes, die je goed moet inmasseren, bevatten vetafbrekende ingrediënten. Misschien geen wondermiddel – realiseer je dat het effect nooit wetenschappelijk bewezen is – maar een goede massage met deze crème stimuleert in ieder geval de doorbloeding.

Cellulite vs. cellulitis
Een vergissing die vaak gemaakt wordt: cellulite is niet hetzelfde als cellulitis. Wanneer een medisch woord eindigt op ‘itis’ wil dat zeggen dat het om een ontsteking gaat. Dat is bij cellulite, een bobbelige structuur op je huid en onderhuids bindweefsel, niet het geval. Het is geen ziekte en volkomen onschuldig. Cellulitis daarentegen is een ontsteking van de dieper gelegen delen van het onderhuidse bindweefsel, met als gevolg snel uitbreidende roodheid en zwelling van je huid, pijn en koorts.