Placeholder

Make-up tips & trucs

Beauty – Help! Ik wil vollere lippen, prachtig ronde wangen en een mooiere neus. Geen probleem met deze tips en trucs:

Beauty – Help! Ik wil vollere lippen, prachtig ronde wangen en een mooiere neus. Geen probleem met deze tips en trucs:

Ogen

* Diepliggende ogen

Gebruik geen eyeliner. Dat geeft je ogen nog meer schaduw. Gebruik wel mascara. Breng een lichte, glanzende oogschaduw op je ooglid en in je binnenste ooghoek aan. Heb je een duidelijke arcadeboog (dit is het randje net onder je bot in het midden van het ooglid, vlak boven je oogbol) dan kun je dat gedeelte beter niet opmaken.

* Bolle ogen

Gebruik een eyeliner en niet te donkere, matte oogschaduw op je bewegende ooglid. Hoe boller het oog is, hoe breder je de arcadeboog moet maken.

* Overhangende oogleden

Die camoufleer je met een donkere tint oogschaduw op het overhangende deel tot aan de wenkbrauw. Voor het juiste effect breng je een lichtere tint aan op het bewegende deel van het oog. Gebruik geen eyeliner, maar wel een wimperkrultang en mascara. Teken je wenkbrauw aan de onderkant bij. Hierdoor is de ruimte tussen je oog en wenkbrauw kleiner, waardoor je hangende ooglid minder opvalt.

* Kleine ogen

Trek met eyeliner langs je bovenste wimperrand een streepje. Begin dun en maak het lijntje dikker aan de buitenkant van je oog. Vermijdt een lijntje ‘in’ je oog. Gebruik een lichte oogschaduw en breng deze vanaf de neusbrug tot het midden van het ooglid aan. Breng vanaf het midden van je oog naar buiten een iets donkere oogschaduwkleur aan. Een beetje lichte oogschaduw net onder je wenkbrauw opent je ogen en laat ze groter lijken.

* Dicht bij elkaar staande ogen

Begin met het epileren van je wenkbrauwen aan de neuskant en verleng ze aan de uiteinden. Gebruik eyeliner vanaf het midden van je ooglid en bewaar je mascara voor je buitenste wimpers. Breng bij je binnenste ooghoek een witte, parelmoeren oogschaduw aan. Kies voor een donkere tint in je buitenste ooghoek.

* Ver uit elkaar staande ogen

Verleng je wenkbrauwen aan de binnenkant. Gebruik oogpotlood, zowel onder als boven. Gebruik in je binnenste ooghoek een donkere tint oogschaduw en in je buitenste ooghoek een lichte tint. Doe mascara op je onder- en bovenwimpers.

* Vermoeide ogen met wallen

Gebruik een camouflagestick. Oranje neutraliseert de blauwe kleur. Verstuif met een grote kwast wat witte oogschaduw op en rond je ogen. Gebruik lichtgele (matte) oogschaduw op je ooglid en alleen mascara op je bovenste wimpers.

* Speciaal voor brildragers

Als je bijziend bent, lijken je ogen kleiner. Accentueer ze met een potloodlijntje en kies voor een lichte oogschaduw. Ben je verziend, kies voor subtiele oogmake-up. Mascara kan vaak al te veel zijn. Je ogen worden namelijk door je brilglazen vergroot.

Wangen

* Breed gezicht

Creëer schaduw door een bruinkleurige poeder (ongeveer een halve tint donkerder dan je foundation) aan te brengen onder je jukbeenderen. Breng een roze blusher aan vanaf je slapen tot aan je jukbeenderen. Laat op je jukbeenderen schuin weglopen. Maak geen ‘wangetjes’ (rode koontjes). Dit maakt je gezicht juist breder.

* Lang en smal gezicht

Breng je blusher in een rechte lijn naar je neusvleugels toe aan. Een vooruitstekende kin maak je korter en zachter door hem met een natuurlijke kleur blusher een zacht veegje te geven.

* Rond gezicht

Breng een blusher op je wangen aan. Probeer de blusher in je huid te drukken. Met een donkere kleur langs je kaaklijn, vorm je je gezicht.

* Vierkant gezicht

Breng een donkere (maar natuurlijke) kleur blush aan op je kaaklijn en langs je jukbeenderen. Breng daarna de blusher aan op je jukbeenderen voor een extra kleurtje.

* Rijpere huid

Gebruik een lichte blush (roze of fris oranje) zonder parelmoerpigmenten. Kies liever niet voor donkere kleuren omdat ze een schaduweffect kunnen geven. Vanaf het midden van het jukbeen aanbrengen. Vooral niet te laag plaatsen.

* Vettige huid

Gebruik poeder. Ook onder je blusher, anders kan deze uitlopen. Gebruik geen blush met parelmoerpigmenten en laat je kin blushervrij.

* Bleke huid

Breng een rozerode of oranjeachtige kleur blush aan op je koontjes van je wangen (als je glimlacht, komen je koontjes naar voren). Doe dit met ronddraaiende bewegingen en probeer de blush in je huid te drukken. Het mooiste effect krijg je met een crèmeblusher.

Lippen

* Kleine lippen

Zet met een zacht potlood een lippenlijntje iets over je eigen liplijntje heen. Gebruik een lichte kleur en een gloss op het midden van je onderlip. Laat donkere kleuren liggen.

* Grote lippen

Verkleinen doe je met donkere, matte lipsticks. Teken een liplijntje binnen de rand van je eigen lippen. Laat de gloss liggen.

* Ongelijke lippen

Gebruik twee lipstickkleuren waarbij je je grootste lip een iets donkere tint krijgt ten opzichte van je kleine lip. Je kunt je bovenlip ook vergroten door met een wit potlood een dun lijntje langs het cupidoboogje (het halve maantje in je bovenlip) te tekenen.

* Brede mond

Breng je foundation ook op je lippen aan. Trek met een potloodje een nieuw liplijntje en kies niet voor een te felle lipstick.

* Lichte huid

Vermijd donkere kleuren, die geven je een harde uitdrukking.

* Gelige tanden

Gebruik geen oranje tinten. Dit kan eigenlijk alleen als je prachtig witte tanden hebt. Kies voor rood, roze of paarsachtige kleuren.