bananen

Zo blijven je bananen veel langer vers

Hoe lekker bananen ook zijn, voor je het weet zijn ze overrijp en kun je ze alleen nog voor een smoothie gebruiken.

Daarom een paar handige bewaartips.

Rijpe bananen

Veel mensen laten bananen in een trosje hangen, maar zodra ze rijp zijn, is het beter om ze los te bewaren. Zo blijven ze langer geel en vers. Tip: wikkel de stelen van de bananen in vershoudfolie om te voorkomen dat ethyleengas (wat ervoor zorgt dat fruit sneller rijpt) andere delen van de vrucht bereikt.

Onrijpe bananen

Hoe je onrijpe bananen mooi rijp kunt laten worden? Door ze in een afgesloten, papieren zak te bewaren. Heb je geen papieren zak, leg ze dan gewoon in de fruitschaal – het andere fruit zorgt ervoor dat je banaan sneller eetbaar is.

Bananen die uit de schil zijn

Misschien heb je een kind dat na een hapje van z’n banaan ineens geen trek meer heeft. Of heb je zelf trek in slechts een paar happen. Maak het open eind van de banaan dan weer dicht met plastic folie. Stop ‘m vervolgens in een luchtdichte bewaarbak en zet het in de koelkast. Bron: Margriet Nu we zoveel mogelijk binnen moeten blijven, kun je Vriendin ook digitaal lezen. Bestel ‘m hier.