weekendje weg goed voor relatie

6 redenen waarom een weekendje weg goed is voor je relatie

Elk koppel kent momenten van sleur of spanningen. Je leeft soms langs elkaar heen in de drukte van alledag. Maar heb je er ooit bij stilgestaan dat een weekendje weg wonderen kan doen voor je relatie? Hieronder zes goede redenen.

Waarom een weekendje weg goed is voor je relatie

1. Nieuwe omgeving, nieuwe energie

Allereerst, een nieuwe omgeving zorgt voor een frisse blik. Het oude, vertrouwde achter je laten kan ervoor zorgen dat jullie nieuwe gespreksonderwerpen ontdekken.

2. Tijd voor elkaar

Daarnaast, in het dagelijks leven gaat er veel tijd naar werk, huishouden of de kinderen. Even samen weg zijn, betekent echte quality time.

3. Even weg van de dagelijkse stress

Stress is vaak de boosdoener van ruzies. Door weg te zijn van dagelijkse verplichtingen, vallen deze spanningen weg.

4. Samen nieuwe herinneringen maken

Tevens, herinneringen vormen de fundering van elke relatie. Een weekendje weg biedt de kans om nieuwe, mooie momenten samen te beleven.

5. Communicatie boost

Ook, zonder afleidingen zoals telefoons of tv, is er meer ruimte voor diepgaande gesprekken.

6. Romantiek herontdekken

Tot slot, soms vergeet je de romantische kant van je relatie. Een weekendje in een knus hotel of een hutje in het bos kan die vonk weer aanwakkeren.

Ideetjes voor samen een weekendje weg

  • Houd je net zoals je partner van de natuur en wil je wakker worden midden in het bos of vlakbij zee? Bijvoorbeeld in een Tiny house of woonboot. Bij natuurhuisje.nl vind je de meest bijzondere plekken waar je heel romantisch kan vertoeven. Bovendien hoef je er helemaal geen duizenden kilometers voor af te leggen, want de natuurhuisjes bevinden zich in Nederland en België.
  • Zit je toch liever samen in een hotel, met alles erop en eraan? Kijk dan eens bij Fletcher Hotels. Het stikt daar namelijk van de fijne plekjes in Nederland waar jullie je lekker in de watten kunnen laten leggen. Voor een vriendelijk bedrag hebben jullie heerlijk samen quality time.
  • Zoek je toch iets meer avontuur dan is een stedentrip wellicht iets voor jullie. Lekker samen door Valencia, Rome of Praag slenteren en tegelijkertijd de mooiste herinneringen maken. Bij prijsvrij.nl en stedentrips.nl vind je de leukste stedentrips.

Vriendin’s favoriet

Zou je graag willen dat je relatie meer in balans komt? Lees dan eens de bestseller: Liefde is een werkwoord. Want in dit boek ontdek je hoe je kan omgaan met positieve en negatieve gevoelens in een relatie. Je komt bijvoorbeeld te weten welke fasen er in een huwelijk zijn. Of het mogelijk is om een langdurige relatie nog te veranderen. En nog veel meer. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: 9 x leukste tiny houses in Nederland voor jouw vakantie

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker