Zit jouw kat met zijn scherpe nagels aan de bank? Dít kun je ertegen doen

Hartstikke leuk, zo’n lieve kat in huis: maar van de bank moet-ie afblijven. Op deze manier voorkom je dat je huisdier zijn nagels in jouw meubels zet.

Normaal

Eigenlijk kan je vriendje er helemaal niets aan doen dat hij zo nu en dan aan jouw geliefde spullen zit. Het is nou eenmaal natuurlijk gedrag en hij vindt het fijn om zijn geur en ‘merk’ achter te laten. Door verschillende plekken te krabben, weet je kat dat het terrein ‘van hem’ is.

Voldoende plekken

Om te voorkomen dat je huisdier los gaat op ongewenste plekken, is het belangrijk om hem voldoende alternatieven te geven. Zorg voor een goede krabpaal of leg stukjes tapijt neer. Mocht je kat zich toch nog aan de bank of het behang vergrijpen, dan kun je de plekken onaantrekkelijk maken door er bijvoorbeeld aluminiumfolie op te plakken. Andere oplossingen zijn stukjes gladde stof, plastic of dubbelzijdig plakband. Op deze manier wordt het krabben minder fijn en zal je kat de plaatsen met rust laten.

Let op: je kunt beter geen plantenspuit gebruiken of boos naar hem roepen. Deze manieren van straffen werken misschien als jij er bent, maar niet in het geval je kat alleen thuis is.

Bron: dierendokter Marijntje, Libelle TV

Lees ook: nu officieel bewezen: je kat houdt écht meer van je dan je denkt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen