Vriendin las Verknocht: ‘Ik heb met tranen in mijn ogen gelezen’

Wekelijks recenseert het Vriendin-boekenpanel een pas verschenen boek. Welk boek mag je niet missen en welke kun je gerust nog even laten liggen? Deze week: Verknocht.

Wekelijks recenseert het Vriendin-boekenpanel een pas verschenen boek. Welk boek mag je niet missen en welke kun je gerust nog even laten liggen? Deze week: Verknocht.

Hanneke las Verknocht van Lisette Jonkman

Hanneke: “Verknocht is het derde deel uit de Verkikkerd serie. Deze serie draait om het leven van psychologiestudent Lucy in Enschede. In het eerste boek Verkikkerd komt zij terecht op de campus in een huis vol nerds. Totaal anders dan hoe ze zich het studentenleven had voorgesteld. Na een moeizaam begin, blijken haar huisgenoten toch heel gezellige mensen te zijn en krijgt ze zelfs met een van hen een relatie. Het eerste en tweede boek hebben een hoog feelgood gehalte. Ik vind dat leuk om te lezen, maar hoopte in het derde deel op wat meer diepgang. In Verknocht krijgt Lucy steeds meer te maken met het ‘echte’ leven. In de eerdere delen lees je al dat Lucy gek is op make-up en deze hobby steeds serieuzer wordt door de groei van haar populaire blog. Ze heeft zelfs haar eerste serieuze visagie opdrachten te pakken. Haar vriend Olivier stort zich ondertussen op het maken van een album, want ook hij is bezig om van zijn hobby zijn beroep te maken. Hun succes heeft helaas ook een keerzijde. De enige tijd die Lucy nog met Olivier heeft, zijn de nachten in bed. Olivier krijgt echter steeds vaker nachtmerries, waardoor hun nachtrust ernstig wordt verstoord. Hij vindt het moeilijk om hierover te parten en hun drukke levens zorgen ervoor dat ze steeds verder van elkaar af komen te staan. Is hun relatie wel bestand tegen de drukte?

Lees ook: Varna las Meisje van me: ‘Het einde was geweldig en onverwacht’

Mijn verwachtingen over dit boek zijn volledig uitgekomen. Het is en blijft een feelgood roman, maar er komen ook zwaardere thema’s aan bod, zoals depressiviteit. Meerdere keren heb ik met tranen in mijn ogen gelezen. Ik leefde zo mee met Lucy, dat ik dezelfde pijn voelde als zij. Het boek moest en zou uit, ik wilde zo snel mogelijk weten hoe het afliep. Ik geef dit boek dan ook absoluut vijf sterren. Het is mooi om te zien hoe de personages zich in drie boeken hebben ontwikkeld van jonge, onverantwoordelijke studenten tot stabiele volwassenen. Ook de auteur van dit boek is meegegroeid met de personages en weet steeds meer diepgang en thematiek in te brengen in het verhaal. Ik hoop heel erg dat er ooit nog een vierde deel komt van deze geweldige serie.”

Waardering: 5 van de 5 sterren


Verknocht Lisette Jonkman

€17,50    

Over Hanneke

Hanneke (28) is single en werkt als planner in een ziekenhuis. Haar hobby’s zijn lezen, schrijven, koken, wandelen en interieurstyling. Het liefst leest ze feelgood boeken, historische romans, non-fictie, literaire thrillers en literatuur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.