zumba

5 redenen waarom zumba de perfecte work-out is

Is zumba echt jouw favoriete work-out? Wij vertellen je vijf hele goede redenen waarom zumba zo goed voor je is.

1. Gewichtsverlies

Maakt de loopband of de crosstrainer jou niet gelukkig? Dan is het tijd om wat anders te zoeken. Zumba is een vrolijke les met opzwepende muziek. Wist je dat een gemiddeld persoon tussen de 600 en 1000 calorieën per les verbrandt?

2. Groep

Vind je het lastig om altijd alleen te moeten gaan sporten? Bij zumba hoeft dat niet. Vaak wordt zo’n les door hetzelfde groepje bijgewoond en bouw je al snel een band met elkaar op. Het enthousiasme van anderen werkt vaak erg aanstekelijk.

3. Energie

De sfeer tijdens een zumba-les is vaak goed en er is veel energie. Terwijl jij je probeert te concentreren op het ritme van de muziek en het uitvoeren van de pasjes, ben je al lang vergeten dat je aan het sporten bent. Zo voelt het namelijk helemaal niet meer en dat is toch het uiteindelijke doel?

Lees ook: 7x déze voedingsmiddelen zorgen voor een betere stemming

4. Stemming

Zoek je een manier om je stress beter los te kunnen laten? Zoek niet verder. Zumba is dan echt de perfecte work-out. De vrolijke muziek en het dansen zorgen ervoor dat je lichaam geluksstofjes aanmaakt en jij met een grote glimlach de les verlaat.

5. Metabolisme

Als je gewicht wil verliezen, zal je metabolisme optimaal moeten werken. Een manier om dit voor elkaar te krijgen, is een dansles zoals zumba. Misschien voel je je tijdens de eerste lessen nog niet helemaal op je gemak, maar geef het even de tijd.

Tip van de redactie

Droom jij ook van strakke bovenbenen en ronde billen? Wil jij dit bereiken met minimale inspanning? Met deze NINN Sports weerstandsbanden train jij waar en wanneer je wilt. Ze nemen weinig ruimte in beslag, zijn lichtgewicht, anti slip en maken jouw workout tot een feestje! elke keer weer! Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Geen motivatie om te sporten, werken of op te ruimen? 7 handige tips

Foto: GettyImages
Bron: Shemazing.net