Vrouw Haarborstel

Zeg vaarwel tegen roos dankzij déze antiroosshampoo

Stel het jezelf een keer voor: de wekker gaat ’s morgens en je moet uit bed zien te komen na een vervelende nacht. Niet goed geslapen en daardoor nu helemaal geen zin om op te staan.

Maar de plicht roept en je sleept je uit bed om naar de badkamer te gaan. Je neemt een verkwikkende douche en probeert daarna voor de spiegel wat te maken van jouw kapsel. Plots zie je allemaal kleine, witte schilfertjes op jouw hoofd. Paniek! Wat is dat en wat doe je eraan?

Wat is roos?

Geen paniek. Die kleine, witte schilfertjes zijn waarschijnlijk roos. Maar wat is roos? Het is een probleem waar erg veel mensen last van hebben en waarover je je dus niet voor hoeft te schamen. Het proces werkt normaal gezien zo: huidcellen worden meestal om de twee weken vernieuwd. Oude huidcellen maken dan automatisch plaats voor nieuwe. Maar wanneer je last hebt van roos, vernieuwen deze nieuwe cellen zich tweemaal zo snel dan tijdens een normaal proces. Hierdoor krijgen deze nieuwe cellen niet voldoende tijd om te rijpen en er ontstaat verhoorning van de cellen. De cellen gaan samenkoeken en dit geeft als gevolg dat je witte schilfertjes in het haar kunt terugvinden.

Oorzaken van roos?

Het is helemaal niet fijn om met roos rond te lopen, dat weet iedereen. Wat zijn eigenlijk juist de oorzaken van dit kwaaltje? Bij sommige mensen gaat de vernieuwing van nieuwe huidcellen nu eenmaal sneller dan bij anderen, zonder dat er een echte aanleiding voor is. Wel kunnen mentale problemen zoals stress roos bevorderen. Ook droge lucht is een aanleiding voor dit vervelende kwaaltje. Wanneer je al een tijdje de verkeerde shampoo gebruikt, kan dit ook leiden tot witte schilfertjes in je haar. Maar wees gerust, er zijn oplossingen!

Antiroosshampoo en andere oplossingen

Dankzij Australian Bodycare hoef je gelukkig niet met roos rond te blijven lopen. Op australian-bodycare.nl vind je allerlei middeltjes tegen hoofdroos waardoor jij er zo vanaf bent. Een antiroosshampoo is een van de beste en meest effectieve oplossingen. De jeuk en de irritatie die hoofdroos met zich meebrengt, is binnen no time weg. Nog een tip naast een antiroosshampoo, die kan helpen tegen hoofdroos is om niet té warm te douchen. Het zal je huid uitdrogen en er dus ook voor zorgen dat de hoofdhuid te droog wordt, wat roos als gevolgd heeft. Je haar föhnen is ook geen goed idee, zeker niet wanneer je snel roos aanmaakt. De gist die de hoofdroos gaat veroorzaken houdt van warmte en daardoor zal het alleen maar erger worden.

Dit is een partnerbijdrage. Foto: Getty Images