Ontwerp Zonder Titel (52)

Last van een kater? Dít zijn de minst intensieve work-outs

Last van een kater? Dan moet je misschien niet aan sporten denken. Déze rustige work-outs zorgen ervoor dat je je alsnog beter voelt.

1. Wandelen

Ja, je bed ligt heerlijk comfortabel. Vooral als je een kater hebt. Toch kan een verfrissende wandeling je toch echt beter laten voelen. Trek een comfortabel joggingpak uit de kast en neem een flesje water mee. Misschien kun je naar een natuurgebied en maak er een rustige wandeling van. Zowel beweging als de buitenlucht zal je beter laten voelen.

2. Yoga

In principe hoef je voor deze work-out je bed niet eens te verlaten. Zet je laptop op bed en zoek een youtube filmpje met verschillende yoga-poses. Een rustige manier van bewegen die eventuele spierspanning vermindert en voor ontspanning zorgt.

Lees ook: Waarom het goed is om iedere dag 5 minuten te sporten

3. Lichaamsgewicht oefeningen

Voel je je, ondanks de kater, toch nog redelijk fit. Zoek dan een filmpje op Youtube waarbij oefeningen met lichaamsgewicht worden uitgevoerd. Misschien dat je geen behoefte hebt om met extra gewichten aan de slag te gaan en daarom is lichaamsgewicht een prima keuze. Rol je sportmatje uit en je bent er helemaal klaar voor.

4. Fietsen

Misschien heb je het geluk dat je een hometrainer thuis hebt. Anders zou je wellicht even naar de sportschool kunnen gaan. Fietsen is namelijk een low-impact work-out en is dus een goede keuze als je je niet helemaal fit voelt. Je kunt je eigen tempo instellen en het fietsen zorgt ervoor dat je bloedcirculatie goed op gang komt.

5. Rustig joggen

Nee, je hoeft niet direct 5 kilometer te gaan hardlopen. We hebben het over heel rustig joggen (net iets sneller dan wandelen). Je neemt de omgeving in je op en ondertussen maakt je lichaam endorfines aan. Hierdoor zal je stemming verbeteren.

Tip van de redactie

Wil je graag deze zomer strak in bikini? De populaire Tunturi Fitnessmat biedt door het dikke materiaal zachte steun bij jouw buikspieroefeningen en andere work-outs. Download je de gratis Tunuri trainings app dan krijg je er duizenden geanimeerde fitnessoefeningen, instructies en work-out video’s bij. Voor meer info klik op onderstaande button. 

Lees ook: Goed nieuws: een hippe sportoutfit leidt tot betere sportprestaties

Foto: GettyImages
Bron: Bustle.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.