drinken

Wil je graag wat kilo’s kwijt? Déze 8 drankjes kun je het beste drinken

Dat het niet verstandig is om cola of wijn te drinken wanneer je wilt afvallen, moge duidelijk zijn. Maar welke drankjes kan je wél zorgeloos nuttigen?

Nou, deze:

1. Koffie

Koffie is een prima drankje wanneer je graag wat kilo’s kwijt wilt, mits je er geen suiker en melk in doet. De reden heeft te maken met de cafeïne die erin zit. Niet alleen geeft deze stof je energie, maar het versnelt ook de vetverbranding. Is dat even mooi meegenomen.

2. Groene thee

Wie geen koffie drinkt, kan de voordelen van cafeïne ook uit groene thee halen. Daarnaast bevat dit drankje antioxidanten die de vetverbranding een boost kunnen geven.

3. Zwarte thee

Net als groene thee vind je in de zwarte variant ook veel antioxidanten. Daarbij hebben die in zwarte thee nog een voordeel naast het stimuleren van de vetverbranding: ze dragen bij aan een goede darmflora.

4. Groentesap

In tegenstelling tot fruitsap zit in groentesap een stuk minder suiker. Ook is het een goede manier om veel vitaminen, mineralen en vezels binnen te krijgen. En nog een mooie bijkomst: het geeft je een vol gevoel.

5. Appelazijn

Uit onderzoek is gebleken dat azijnzuur de vetverbranding en het metabolisme stimuleert. Ook gaat het vetophopingen in de lever en de buik tegen. Bovendien vermindert azijn de eetlust, wat een fijne bijkomst kan zijn wanneer je wilt afvallen. Let wel: drink appelazijn met mate.

6. Dranken met veel proteïne

Eiwitrijke dranken zoals proteïneshakes zijn perfect in het geval je wilt afvallen. Proteïne zorgt er namelijk voor dat je meer ‘GLP-1’ aanmaakt. Dit hormoon zorgt ervoor dat je minder honger krijgt en geeft je een verzadigd gevoel.

7. Gemberthee

Gember vermindert het hongergevoel, heeft een positief effect op je cholesterol én zorgt voor een betere calorieverbranding. Driedubbele winst.

8. Water

Natuurlijk mag water niet in het lijstje ontbreken. Er zitten geen suikers of calorieën in en hydrateert enorm goed.

Bron: Manners, Health Line
Foto: Getty Images

Lees ook: bewezen: déze drank hydrateert beter dan water

Lees Vriendin digitaal

Nu vanaf €0,99

Naar de digitale kiosk

042020 Digitaallezen Hp

Wist je dat je Vriendin ook digitaal kunt lezen? Bestel ‘m hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen