Ontwerp Zonder Titel (87)

Je wenkbrauwen shapen: met déze tips lukt het je

Je wenkbrauwen shapen is niet zo moeilijk als je misschien denkt. Wij vertellen je welke stappen je het beste kunt volgen.

1. Meten

Het is belangrijk om je wenkbrauwen (enigszins) gelijk te krijgen. Dit doe je door een dun make-up penseel vanaf je neusvleugel naar de binnenste ooghoek te leggen. Zo weet je precies het punt waar je wenkbrauw moet starten. Om het hoogste, tevens tweede, punt van je wenkbrauwen te vinden, houd je opnieuw het penseel langs je neusvleugel, maar laat ‘m deze keer over je pupil vallen. Zo, nu heb je het tweede punt van je wenkbrauw gevonden. Het derde, buitenste, punt van je wenkbrauw vind je door het make-up penceel langs de buitenste ooghoek te leggen. Deze puntjes vormen de verbindingspuntjes waarbinnen je moet gaan kleuren.

2. Het juiste materiaal

Over het algemeen wordt geadviseerd om wenkbrauwharen met een goed pincet te verwijderen. Door bijvoorbeeld te waxen, zou je huid nog wel eens beschadigd kunnen raken. Eigenlijk is de pincet de veiligste, meest doeltreffende tool.

Lees ook: Last van acne tussen je wenkbrauwen? Dít betekent het

3. Niet te vaak

De meeste vrouwen zullen het herkennen: als je eenmaal bezig bent met epileren, zie je ieder haartje en wil je deze het liefst stuk voor stuk verwijderen. De kans is alleen groot dat er geen haartjes meer overblijven. Probeer de natuurlijke lijn van je wenkbrauw te volgen en haal dus niet te veel weg. Shape je wenkbrauwen zo’n één keer per 4-6 weken. Niet te vaak en gebruik geen vergrotende spiegel, want deze geeft een vertekend beeld.

Tip van de redactie

Geef je wenkbrauwen de verzorging en look die ze verdienen! Dit wenkbrauw verzorgingspakket biedt alles wat je nodig hebt om mooie natuurlijke wenkbrauwen te krijgen. De brow soap blijft lang zitten, geeft je wenkbrauwen een vollere en natuurlijke uitstraling én is waterproof! Snel en simpel aangebracht heb je in een mum van tijd de mooiste wenkbrauwen! Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Een grijze haar in je wenkbrauw? Dít zou wel eens de oorzaak kunnen zijn

Foto: GettyImages
Bron: Elle.com, Cosmopolitan.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.