Wandelen

Wat is beter: één keer per dag lang wandelen of vaker kort?

Sommige mensen houden ervan om meerdere kleine wandelingen per dag te maken, terwijl anderen juist van één groot rondje houden. Wat is nu eigenlijk beter?

Voordelen

Wat sowieso vaststaat, is dat wandelen in élke vorm goed voor je is. Het allerbelangrijkste is dan ook dat je beweegt, aldus Tamanna Singh, mede-oprichter van het Sports Cardiology Center in de Cleveland kliniek. Volgens haar brengt beweging – of dat nu kort of lang is – allerlei voordelen met zich mee, zoals bloeddruk- en gewichtsbeheersing, een stabiele bloedsuikerspiegel, cholesterolverlaging en een verbeterde geestelijke gezondheid.

Het moge duidelijk zijn: korte en lange wandelingen zijn dus beiden een goede keuze. Wat beter is, hangt maar net af van jouw persoonlijke doel.

Doel: conditie opbouwen

Wil je graag conditie opbouwen, dan is het goed om te gaan voor een lange wandeling van één tot anderhalf uur. Lang lopen op een gemiddelde intensiteit zorgt voor een goede doorbloeding, wat weer goed is voor je hart en longen.

Doel: pijn in gewrichten verlichten

Wanneer je last hebt van je gewrichten, kun je beter kiezen voor korte wandelingen. Las tussendoor pauzes in, zodat je gewrichten tot rust kunnen komen.

Doel: vet verbranden en spieren opbouwen

Wanneer je graag vet wil verbranden, maakt het niet uit of je kort of lang wandelt. Zo kun je uit een wandeling van 15 minuten met hoge intensiteit evenveel halen als uit een lange wandeling van 30 minuten met lage intensiteit. Om je spieren nog wat meer te belasten, kun je ervoor kiezen om bergopwaarts of sneller te lopen.

Vriendin’s favoriet

Mensen die zichzelf regelmatig wegen, bereiken hun gewichts- en fitnessdoelstellingen sneller. De FITAGE Bluetooth weegschaal en bijbehorende app helpen je alle informatie over jouw lichaam snel en overzichtelijk op één plek te verzamelen. Zo voorkom je op tijd gezondheidsproblemen en hoef je geen handmatige notitieboekjes of ingewikkelde schema’s meer te gebruiken. Voor meer info klik op onderstaande button.

Bron: Well and good, Libelle
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

FITAGE