Ontwerp Zonder Titel (33)

Dít wil je proberen: warme chocolademelk met een vleugje rode wijn

Ben je dol op zowel warme chocolademelk als rode wijn? Dan wil je dit heerlijke winterse recept zeker een keer proberen.

Warme chocolademelk

De koude temperaturen buiten vragen om warme chocolademelk. Je kunt de chocolademelk nog lekkerder maken door er slagroom en/of marshmallows aan toe te voegen, maar het kan nog leuker. Wat dacht je van de combinatie warme chocolademelk en rode wijn? Wat je nodig hebt is het volgende: 1/3 beker ongezoete cacao, 2 eetlepels suiker, een snufje zout, twee bekers melk en een halve beker droge rode wijn (bijvoorbeeld Merlot).

Lees ook: Wil je proberen: er bestaan nu knapperige chocolade-bitterballen

Aan de slag

Doe de cacoa, de suiker en het zout in een steelpannetje. Voeg vervolgens 1/4 beker melk toe en klop het geheel tot met een garde tot een zacht mengsel. Vervolgens doe je de rest van de melk erbij en klop je alles nog een keer tot een zacht mengsel. Verwarm de melk op matige tot hoge temperatuur en blijf ondertussen roeren. Doe dit voor 3 minuten. Vervolgens haal je het pannetje van het vuur en voeg je aan de melk de rode wijn toe. Dat wordt genieten.

Lees ook: Hoe leuk: je kunt vanaf nu een avondje wijnen met je kat

Foto: GettyImages
Bron: Eatingwell.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.