Gezond & mooi

Waarom word ik vaker gestoken door muggen?

Een nachtje met een mug in de slaapkamer en je hebt er tien muggenbulten bij. Het meest frustrerende: je partner heeft nérgens last van. Waarom moeten muggen jou altijd hebben?

Word je vaak gestoken door muggen? Misschien ben je een muggenmagneet

Je beeldt het je waarschijnlijk niet in. Eén op de vijf mensen is extra aantrekkelijk voor muggen. Twintig procent kans dus dat jij één van die gelukkigen bent. Daarnaast zijn er een aantal factoren die muggen aantrekken:

1. Je stoot veel CO2 uit

Hoe groter je bent, hoe meer CO2 je uitstoot. Daardoor kunnen muggen je beter vinden en dat maakt je een makkelijker doelwit. Volwassenen zijn makkelijker te vinden dan kinderen. Het is niet allesbepalend. Als jij een muggenmagneet bent, weten de muggen je prima te vinden terwijl je klein bent.

2. Je lichaamsgeur is lekker

Iedereen heeft een unieke lichaamsgeur. Sommige geuren zijn aantrekkelijk voor muggen, andere geuren stoten juist muggen af. Vaak produceert één persoon verschillende geuren. De balans van aantrekkelijke en afstotelijke geuren voor muggen bepaalt of ze jouw kant op komen.

Lees ook: Met deze plant hou je muggen uit je slaapkamer

3. Je sport

Muggen komen op beweging en warmte af. Als je buiten aan het sporten bent, ben je dus extra aantrekkelijk voor muggen. Zeker als je buiten adem bent, dat zorgt namelijk voor CO2. En vind jij dat je na het sporten niet heel fris ruikt? Muggen denken daar anders over en worden er juist door aangetrokken.

4. Je bent zwanger

Misschien prijs je jezelf gelukkig omdat je weinig zwangerschapskwaaltjes hebt. Maar wist je al dat je door je verhoogde stofwisseling chemische verbindingen uitademt die aantrekkelijk zijn voor muggen? Yep, je bent extra aantrekkelijk voor muggen tijdens je zwangerschap.

Beeld: Unsplash

Reageer op dit artikel