billen

Bewezen: vrouwen met grote(re) billen, zijn slimmer én gezonder

Ben jij gezegend met wat grotere billen? Dan mag je jezelf gelukkig prijzen. Volgens de wetenschap ben je dan slimmer én gezonder.

Billen

Billen heb je in alle soorten en maten. Ben jij gezegend met een vollere bilpartij? Dan hebben we goed nieuws. Zo is er een onderzoek gedaan, waaraan zo’n 16.000 vrouwen deelnamen. Uit dit onderzoek bleek dat vrouwen die, gemiddeld gezien, iets grotere billen hadden, intelligenter en gezonder waren. Bij deze vrouwen werd een minder hoog cholesterol gemeten, maar waren er wel meer Omega-3 vetten aanwezig. Deze vetten stimuleren de ontwikkeling van je brein. Over het algemeen zijn vrouwen met grotere billen, beter beschermd tegen allerlei chronische ziektes.

Lees ook: Bewezen: waarom grijs haar juist héél aantrekkelijk is bij mannen

Gezondheid

Naast de bovenstaande resultaten, produceren vrouwen met een grote(re) bilpartij ook meer leptine hormoon. Dit hormoon is verantwoordelijk voor de gewichtsregulatie. Ook worden er hormonen aangemaakt die ontstekingen en diabetes tegengaan. Tegelijkertijd zijn deze hormonen goed voor de gezondheid van je hart. De kans op hartziektes wordt zo ook verkleind. Uit onderzoek blijkt ook dat vrouwen met bredere heupen en grotere billen, vaak erg intelligente kinderen krijgen.

Lees ook: Bewezen: je wordt gelukkig van een goede band met je buren

Foto: GettyImages
Bron: YourTango