Ontwerp Zonder Titel 2024 06 29t105547.211

Dít is waarom een vriendschap break-up zo veel pijn doet

Een normale break-up doet al zo veel pijn, maar het einde van een vriendschap lijkt nog veel meer pijn te doen.

Het einde van een relatie

Als een relatie eindigt roept dat vaak allerlei emoties op. Of jij bent degene die iemand moet teleurstellen of je ervaart pijn doordat iemand anders de relatie stopt. Zowel een romantische partner als een vriend(in) maakt vaak een groot deel uit van je leven en afscheid van iemand nemen is nooit leuk. Naast een liefdesbreuk, kan het einde van een vriendschap misschien nog wel pijnlijker zijn. Het kan zo zijn dat jullie vriendschap langzaam doodbloedt, maar iemand kan er ook bewust voor kiezen om deze relatie te beëindigen.

Lees ook: Rebecca: ‘Sinds ze een hond heeft, is onze vriendschap veranderd’

Om deze reden doet het zoveel pijn

Zoals we al zeiden: een vriendschap break-up kan heel verdrietig zijn. Als je een liefdesrelatie aangaat weet je dat deze relatie tijdelijk kan zijn. Bij een goede vriendschap heb je vaak de gedachte dat deze bijzondere band voor altijd is. Om deze reden is een vriendschap break-up toch vaak nog een tikkeltje pijnlijker. Als een romantische relatie uitgaat is daar ook vaak een duidelijke reden voor. Iemand is vreemdgegaan of je bent niet meer verliefd. Bij een vriendschap kun je dit niet op eenzelfde manier doen. Daarnaast wordt er ook minder gesproken over het uitmaken van een vriendschap en welke gevolgen dit kan hebben. Het komt vaak voor, maar als het jou overkomt schaam je je misschien of betrek je het te zeer op jezelf.

Vriendin’s favoriet

In Friendaholic, over de complexiteit en schoonheid van vriendschappen, ontleedt Elizabeth Day de diverse soorten vriendschappen die ze heeft. Ze put uit haar eigen ervaringen, en leert ons zo dat geen enkele vriendschap hetzelfde is. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Maak kennis met de 8 kandidaten van B&B Vol Liefde seizoen 4

Foto: GettyImages
Bron: Her.ie

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.