baby

Heeft je vriendin een baby gekregen? Zó kun je haar het beste steunen

Heeft je vriendin net een kindje gekregen? Een spannende tijd voor haar natuurlijk. Zó kun je haar het beste steunen.

1. Nodig jezelf niet uit

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om de baby van je vriendin te zien, maar geef de kersverse ouders de eerste weken de ruimte om te wennen. Sommige vriendinnen zullen het helemaal niet erg vinden als je onverwachts op de stoep staat, maar probeer het voor de zekerheid maar niet te doen. Probeer dus een paar weken te wachten en stuur eventueel een lief, bemoedigend kaartje.

2. Neem iets mee

Als het na een paar weken zover is en je wordt uitgenodigd om de kleine baby te komen bewonderen, neem dan altijd iets mee. Je bent echt niet verplicht een duur cadeau te kopen. Vaak vinden moeders het ook heel fijn om een pakketje met bodylotion en een douchegel te ontvangen. Zo kunnen ze een momentje creëren om zichzelf even te verwennen. Verder zijn de meeste ouders altijd blij met luiers en met een zelfgemaakte maaltijd sla je de plank ook bijna nooit mis. Als de maaltijd bevalt, kun je vragen of ze het fijn vinden als je dit vaker zou doen.

Lees ook: Babynieuws: Pippa Middleton in het geheim bevallen van derde kind

3. Niet te veel verwachten

Het leven van je vriendin is in één keer volledig veranderd. Als je op bezoek komt, zal ze in het begin waarschijnlijk met duizend en een dingen tegelijkertijd bezig zijn. Bied je hulp aan. Begin aan de afwas of neem wat dingen over waardoor je vriendin de mogelijkheid krijgt een uitgebreide douche te nemen. Door er gewoon te zijn en praktische hulp te bieden, is je vriendin vaak al meer dan blij.

4. Broertjes/zusjes

Als je vriendin al meerdere kinderen heeft, is het belangrijk om hen net zo veel aandacht te geven als de baby. Neem bijvoorbeeld een kleinigheidje mee voor de kleine broer of zus of nodig hem of haar uit om samen naar de winkel te gaan en iets te koken voor de familie.

Lees ook: Babynieuws: Tommie Christiaan wordt vader van tweede kindje

Foto: GettyImages
Bron: TheEveryGirl.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.