Ontwerp Zonder Titel (67)

Vaginale irritatie na de seks: híer zou het door kunnen komen

Is de huid rondom je vagina na een heerlijke vrijpartij sneller droog en geïrriteerd? In dit artikel leggen we je uit hoe dit komt.

Vaginale irritatie

Natuurlijk bestaan er een aantal redenen waarom je last kunt krijgen van vaginale irritatie na de seks. Een soa behoort tot één van deze mogelijkheden. De kans is klein, dus we benoemen nu de meest voor de hand liggende oorzaken. Het kan zijn dat je huid reageert op de latex van het condoom. Sommige vrouwen zijn hier allergisch voor en krijgen dus een huidreactie. Geen paniek, er zijn inmiddels latexvrije condooms te verkrijgen die dit probleem kunnen verhelpen.

Lees ook: Claudia is deathfluencer: ‘De dood is een groter taboe dan seks’

Ruige seks

Een andere reden waarom je last hebt van vaginale irritatie, kan ermee te maken hebben dat jullie seks nét een tikkeltje te ruig was. Bij snelle, ruige seks kan de opening van de vagina wat opgezwollen zijn en pijn doen. Een beetje rustiger aan doen dus de volgende keer. Als je een nieuwe bedpartner hebt, zou het mogelijk zijn dat je nieuwe fling een te grote penis heeft. Misschien raakt hij je baarmoederhals en krijg je last van krampen, die lijken op menstruatiekrampen. Hoe kun je deze klachten voorkomen? Gebruik altijd voldoende glijmiddel en sla die douche voor de seks over (pH waarde).

Lees ook: Bewezen: een actief seksleven maakt je (nóg) slimmer

Foto: GettyImages
Bron: Poosh.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.