Ontwerp Zonder Titel (94)

5 dingen die je nog niet wist over je vagina

Wat weet jij eigenlijk precies over je vagina? Wij zetten een aantal dingen op een rijtje die waarschijnlijk nog onbekend waren.

1. Je clitoris is groter dan je waarschijnlijk denkt

In je clitoris bevinden zich veel zenuwvezels. Dit maakt dat de clitoris ook zo gevoelig is voor aanraking. Er wordt zelfs gedacht dat er zich in de clitoris meer dan 10.000 zenuwuiteindes bevinden. Soms wordt er gezegd dat de clitoris net zo groot is als een erwtje, maar dit is absoluut niet waar. Het is een uitgebreid orgaan dat terug reikt tot in het bekken en de vagina en de urethra omringt. Daarnaast maakt het deel uit van de welbekende G-spot.

2. De g-spot is geen magisch knopje dat zorgt voor een orgasme

Vaak werd er gesproken over de magische g-spot die zou zorgen voor fantastische orgasmes. In werkelijkheid is de G-spot een zone en niet zo zeer een klein knopje of plekje. Nu je weet dat de G-spot geen magisch plekje is maar een groter gebied, kun je misschien op een meer ontspannen manier deze plek ontdekken en kijken welke aanrakingen jij hierbij fijn vindt. Vergeet ook niet dat de ene persoon gevoeliger is voor aanraking van de g-spot dan de andere persoon. Het is een kwestie van uitproberen wat voor jou werkt.

3. De functie van je schaamlippen is meer dan alleen bescherming

Je schaamlippen hebben als doel om je vagina te beschermen, maar daarnaast zorgen ze ook voor veel seksueel plezier. Sommige vrouwen denken dat er zoiets bestaat als ‘de perfecte schaamlippen’, waardoor ze onzeker worden. Dit is nergens voor nodig. Schaamlippen zijn er in alle vormen en maten. Je bent mooi zoals je bent en probeer je comfortabel te voelen in je eigen lichaam.

Lees ook: Bewezen: déze slaaphouding zorgt voor de meeste seks in een relatie

4. Sperma kan je pH balans verstoren

Je vagina houdt zichzelf schoon en beschermt het eigen slijmvlies. Sperma kan de zuurgraad van je vagina beïnvloeden en hierdoor wordt je vagina gevoeliger voor bacteriën en dit kan uiteindelijk weer leiden tot een vervelende infectie.

5. Je libido verandert tijdens je cyclus

Misschien dat dit feitje al bekend voor je was. De dagen rondom je eisprong bereikt je libido een hoogtepunt. Na de eisprong neemt de zin in seks steeds meer af. Vooral de dagen voor je menstruatie heb je waarschijnlijk minder zin in seks en nemen vervelende premenstruele klachten de overhand.

Lees ook: Waarom jullie vaker seks buiten de slaapkamer zouden moeten hebben

Foto: GettyImages
Bron: Bustle.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.