Keelpijn

Last van keelpijn? Met déze 5 tips ben je er zo van af

Van een branderig gevoel in je keel tot hevige pijn bij het slikken: keelpijn kan erg vervelend zijn. Gelukkig kunnen deze tips je helpen om er zo snel mogelijk van af te komen.

1. Bessensap

Voel je de keelpijn opkomen? Gorgel dan gelijk met pure bessensap. Doorslikken mag, maar hoeft niet. De stof in de bessensap doodt de bacteriën waardoor de keelpijn sneller wegtrekt. 

2. Koud water

Drink veel koud water en kauw op ijsblokjes. De kou van het water en de ijsblokjes verlicht namelijk de pijn.

3. Kaneel

Je zult het misschien niet verwachten, maar kaneel heeft antibacteriële eigenschappen. Daarnaast werkt kaneel ontstekkingsremmend, waardoor de keelpijn snel(ler) afneemt. Kook wat water en voeg daar een stukje van een kaneelstokje en snufje peper aan toe. Zeef vervolgens het water boven een glas en drink dit goedje op. Wedden dat jij binnen een paar dagen van je keelpijn af bent.

4. Gorgelen

Gorgelen werkt erg goed tegen keelpijn. Je keel komt in contact met stoffen die je niet of nauwelijks inslikt. Naast dat je kunt gorgelen met bessensep kun je ook gorgelen met zout water (zout werkt ontsmettend), takjes verse tijm of een paar eetlepels appelazijn opgelost in heet water.

5. Stomen

Ook een stoombadje moet niet vergeten worden. Giet warm water in een grote kom en voeg hier eventueel wat etherische oliën (bijvoorbeeld tea tree) aan toe. Ga hier vervolgens boven hangen en bedek je hoofd met een handdoek. Het stoom zorgt ervoor dat je luchtwegen weer open gaan en je keelpijn vermindert.

Let op: heb je last van keelpijn, dan zou dit een symptoom van het coronavirus kunnen zijn. Het is daarom altijd belangrijk om je te laten testen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen