Ontwerp Zonder Titel 2023 08 23t130743.440

Zó zorg je ervoor dat je iedere dag genoeg water drinkt

Drink jij voldoende water of zou het beter kunnen? In dit artikel delen we handige tips die jou wellicht kunnen helpen.

1. Dagelijks doel stellen

Als je aan het begin van de dag een doel stelt, ben je onbewust meer bezig met het drinken van voldoende water. Je kunt eventueel een handige waterfles van 1 of 2 liter kopen, waardoor je makkelijk kunt bijhouden hoeveel je drinkt.

2. Flesje water meenemen

Heb je (nog) niet zo’n grote waterfles in je bezit? Zorg er dan voor dat je te allen tijde een klein waterflesje bij je draagt. Je zult merken dat je nu tussendoor vaker een paar slokken water drinkt. Zo wordt het langzaamaan een gewoonte.

3. Voordat je opstaat

Sommige mensen doen het al, maar maak er een gewoonte van om voordat je uit bed stapt, al een groot glas water te drinken. Je lichaam heeft gedurende de nacht veel vocht verloren en zo begin je de dag direct goed.

4. Smaakjes

Water heeft natuurlijk niet echt een smaak. Als je wel behoefte hebt aan een smaakje, kan het lekker zijn om bijvoorbeeld citroen, gember of aardbeien aan je water toe te voegen. Zo ziet je water er wat gezelliger uit en kun je de smaak wellicht iets meer waarderen.

5. Voeding

Zoek naar voedingsmiddelen die veel water bevatten. Denk bijvoorbeeld aan komkommer, tomaten, aardbeien en watermeloen.

Vriendin’s favoriet

Houd je drankjes heerlijk koel en hapjes op temperatuur met de elektrische koelbox van DistinQ®. De koelbox beschikt over een inhoud van 40 liter. Dit in combinatie met de soepele wieltjes maakt hem ideaal voor onderweg, thuis of tijdens vakanties. Voor meer info klik op onderstaande button.

Lees ook: Kun je (water)meloen invriezen? Zó zit het 

Foto: GettyImages
Bron: Stylist.co.uk

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.