theedrinkers-leven-langer

Bewezen: theedrinkers leven langer en gezonder

Theeleuten, schenk vooral nog een kopje extra in. Uit onderzoek blijkt namelijk dat thee hartstikke goed is voor je gezondheid. Zo goed zelfs, dat je er langer door leeft. Vijftien maanden langer Om te onderzoeken hoe goed (of slecht) het warme drankje voor je is, volgden wetenschappers van de Chinese Academy of Medical Sciences zeven…

Theeleuten, schenk vooral nog een kopje extra in. Uit onderzoek blijkt namelijk dat thee hartstikke goed is voor je gezondheid. Zo goed zelfs, dat je er langer door leeft.

Vijftien maanden langer

Om te onderzoeken hoe goed (of slecht) het warme drankje voor je is, volgden wetenschappers van de Chinese Academy of Medical Sciences zeven jaar lang maar liefst 100.000(!) respondenten. Ze werden in twee groepen verdeeld: één groep die minstens drie keer per week thee dronk en één groep die nauwelijks tot nooit thee dronk. Wat bleek? Theedrinkers leefden gemiddeld vijftien maanden langer en hadden 22 procent minder kans op een beroerte. Overigens dronken ze geen Pickwick, maar verse thee getrokken uit de theeplant.

‘Niet honderd procent zeker’

Ondanks de grootte van het onderzoek, is Loes van Neven van de Belgische tegenhanger van het Voedingscentrum minder stellig. “De onderzoekers hebben vastgesteld dat mensen die geregeld thee drinken ook langer leven. Dat is een verband, geen oorzaak-gevolgrelatie. Met andere woorden: ze kunnen niet met honderd procent zekerheid zeggen dat het warme drankje zorgt voor een langer leven, omdat ook andere factoren een rol kunnen spelen.”

Vriendin’s favoriet

Houd je van verse losse thee? Geef je kopjes thee dan meer liefde met de fraaie theezeef van Blended Lifestyle. Deze theezeef van Blended Lifestyle is de perfecte, stijlvolle oplossing voor je saaie klassieke theezeven. Gemaakt van stevig en vaatwasserbestendig roestvrij staal, om het thee drinken meer plezier en stijl te geven. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Thee-ei

Blended Lifestyle®

Lees ook: Zo maak je zelf citroenijsthee

Bron: AD.nl