Visolie

Vriendin-redacteur Maike test de visolie van Möller’s Omega-3

Visolie heeft allerlei gezondheidsvoordelen. Vriendin-redacteur Maike probeerde de visolie van Möller’s Omega-3 en vertelt wat ze ervan vindt.

Omega 3-vetzuren

Het advies van het Voedingscentrum om één keer per week vis te eten, haal ik bij lange na niet. Voor mij is het eerder een luxeproduct dan iets dat wekelijks op het menu staat. En dat terwijl omega 3-vetzuren – die ook in vis zitten – heel goed voor je gezondheid zijn. De drie bekendste omega 3-vetzuren zijn ALA (zit vooral in plantaardige oliën), EPA en DHA (zitten vooral in vis, schaal- en schelpdieren). Als je niet genoeg omega 3-vetzuren binnenkrijgt, kun je visolie(capsules) innemen. De visolie van Möller’s is vloeibaar, maar ook verkrijgbaar in capsules. Ik test de vloeibare variant in de smaak citroen.

Goed voor je gezondheid

Möller’s Omega-3 is niet zomaar visolie, maar levertraan. En dat is best bijzonder. De visolie is namelijk afkomstig van de lever van een wilde kabeljauw, duurzaam gevangen in Noorwegen. Door een uniek stoomproces is de olie van hoge kwaliteit en bevat het maar liefst 1000 mg DHA en EPA per lepel. Waarom het zo belangrijk is om genoeg omega 3-vetzuren binnen te krijgen? Het is goed voor je hart en bloedvaten, houdt je immuunsysteem in goede conditie, behoudt een goed gezichtsvermogen, heeft een positieve invloed op je cognitief vermogen, zorgt ervoor dat je calcium beter kunt opnemen en is goed voor je huid. Deze gezondheidseffecten zijn wetenschappelijk bewezen en gecontroleerd door de European Food Safety. In de visolie van Möller’s zit ook natuurlijke vitamine D, wat heel belangrijk is voor je weerstand. Je hoeft daardoor geen extra vitamine D-supplementen te slikken.

De smaak

Voordat ik aan de test begin, ben ik een beetje in paniek over smaak. Op de website van Möller’s lees ik namelijk dat Omega-3 Naturel een ‘van nature zachte vissmaak’ heeft. Ik ben dan ook blij dat ik thuis de Citroen- en Tutti Frutti-variant ontvang. De paniek was gelukkig nergens voor nodig, want als ik mijn eerste lepel visolie inneem, merk ik dat de smaak van citroen overheerst. Vergelijkbaar met de smaak van Strepsils: de tabletten die je neemt bij beginnende keelpijn. Ik vind de vettige structuur niet lekker, maar met een slok water is dat snel weg. Het valt me reuze mee. Als je het écht niet lekker vindt, kun je het ook in je yoghurt of smoothie verwerken. Om het niet te vergeten, neem ik mijn lepel visolie altijd op hetzelfde moment, na het avondeten.

Het resultaat

Ik heb Möller’s Omega-3 nu drie weken getest. Behalve dat ik gewend ben aan de smaak en het innemen een onderdeel van mijn routine is geworden, heb ik nog niet veel gezondheidseffecten gemerkt. Eerlijk gezegd denk ik ook dat deze periode ook té kort is om daar iets over te kunnen zeggen. Door deze test ben ik wel gaan inzien dat ik eigenlijk te weinig omega 3-vetzuren binnenkrijg. En dat terwijl mijn cognitief vermogen (o.a. nadenken en geheugen) best wat hulp kan gebruiken. Bovendien vind ik het fijn dat er in Möller’s Omega-3 geen conserveringsmiddelen en geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen zitten. De komende maanden zal ik het nemen van een lepel visolie per dag gewoon doorzetten. Ik ben benieuwd wat het resultaat is.

Möller’s Omega-3 is voor € 20,59 verkrijgbaar bij o.a. Holland & Barrett en Etos of op mollersomega3.nl. Wil je de visolie zelf proberen? Met de kortingscode VRIENDIN10 krijg je 10% korting op het hele assortiment. Geen minimale besteding, geldig t/m 4 oktober 2020.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Lifestyle Media Group. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen