tepelstimulatie

Je bevalling opwekken? Waarom tepelstimulatie kan helpen

Tepelstimulatie kan helpen om je bevalling op gang te brengen. Er wordt dan namelijk een belangrijk hormoon aangemaakt. We praten je even bij.

Tepelstimulatie

Tepelstimulatie betekent dat je simpelweg je tepels stimuleert door deze te masseren of door erop te laten zuigen. Het klinkt een beetje gek, maar door deze stimulatie wordt er oxytocine aangemaakt. Dit is een hormoon die verschillende functies in het lichaam heeft. Zo speelt het hormoon een rol bij seksuele opwinding, maar ook bij het tot stand brengen van relaties. Vaak wordt dit hormoon het liefdeshormoon genoemd.

Lees ook: Dianne: ‘Sinds de bevalling wil mijn man geen seks meer’

Bevalling

Naast de bovenstaande functies, speelt oxytocine ook een rol bij de baarmoederkrampen tijdens de bevalling. Het hormoon kan ervoor zorgen dat de eerste krampen sneller op gang komen en zich hierna ook blijven opvolgen. Na de bevalling zorgt oxytocine ervoor dat de krampen nog even doorgaan zodat de baarmoeder de originele vorm terugkrijgt. Als je als zwangere vrouw de veertig weken bent gepasseerd, kan tepelstimulatie een optie zijn. Bespreek dit wel altijd met een dokter.

Lees ook: Katja Schuurman minder openhartig over seksleven: ‘Heb nu een dochter van 11’

Foto: GettyImages
Bron: OhMyMag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen