stretchen

Zó vaak moet je stretchen om je flexibiliteit te vergroten

Door te stretchen, vergroot je je flexibiliteit, maar hoe vaak moet je dit eigenlijk doen om resultaat te boeken? We leggen het uit.

Stretchen

Stretchen is goed voor je. Door te stretchen circuleert het bloed beter door je lichaam, waardoor deze meer zuurstof opnemen. Hierdoor voel je je energieker en sterker. Daarnaast verbetert stretchen je balans en je flexibiliteit. Alle lichaamsdelen zijn met elkaar verbonden. Dit betekent dat als er in een deel van je lichaam flexibiliteit ontbreekt, dit invloed heeft op de rest van je lichaam. Een stijf gevoel in je onderrug kan daarom helemaal doorwerken tot in je nek en hoofd. Flexibiliteit zorgt ervoor dat je dagelijkse dingen, zoals je hond optillen of je veters strikken, makkelijker kunt uitvoeren. Ook zal stretchen je sportprestaties en je houding verbeteren. De vraag is alleen: hoe vaak moet je dit doen zodat je ook de effecten opmerkt?

Lees ook: Tiger stripes of stretch marks: álles wat je wilt weten over striae

Effect

Om je flexibiliteit te vergroten, wordt aangeraden om twee tot drie keer per week te stretchen. Zoek bijvoorbeeld een aantal oefeningen op Youtube en probeer elke stretch zo’n dertig seconden vast te houden. Doet het eerder pijn? Dan is het verstandig om te stoppen. Door te stretchen, zal je bindweefsel losser worden. Zorg ervoor dat je stretch-sessie ongeveer dertig minuten duurt. Neem dus uitgebreid de tijd om de verschillende oefeningen uit te voeren. Lukt dit niet? Probeer dan minstens 2 tot 3 keer per week 10 minuten te stretchen. Het belangrijkste is dat stretchen een routine wordt. Je zult dan ook sneller effect opmerken.

Lees ook: Aha: dít is het effect van je cyclus op je sportprestaties

Foto: GettyImages
Bron: Bustle.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.