sporten

Sport je (bijna) iedere dag? Zó voorkom je vet haar

Sport jij bijna iedere dag? Dan kun je vet haar niet voorkomen. Gelukkig hebben wij een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet.

1. Je haar uit je gezicht houden

Zweterig, nat haar in je gezicht kan acne veroorzaken. Het is handig om na te denken over je haarstijl tijdens het sporten. Een strakke staart is niet goed voor je haar, maar los haar is ook geen optie. Je kunt daarom beter kiezen voor een loszittende vlecht of knot. Zo houd je je haar uit je gezicht en raakt je haar ook niet beschadigd.

2. Droogshampoo vóór het sporten

Vaak kiezen vrouwen ervoor om droogshampoo te gebruiken als het haar al vet is, bijvoorbeeld na het sporten. De truc is om droogshampoo al voor het sporten (en zweten) te gebruiken. Hierdoor blijft je hoofdhuid namelijk droog tijdens je work-out.

3. Niet sporten met nat haar

Je haar wassen en dan direct aan een sportles of rondje hardlopen beginnen? Dit wordt vaak niet geadviseerd. Zweet en olie zal op deze manier op je hoofdhuid blijven plakken. Ook het dragen van een pet zorgt ervoor dat vuiligheid op één plek blijft zitten en dit kan tot huidirritatie leiden.

Lees ook: Sporten voordat je gaat slapen? Dít is het effect op je nachtrust

4. Vermijd de zon (in de namiddag)

Door in de zon te sporten, zal de kleur van je haar sneller veranderen en daarnaast zal je haar ook fragiel en breekbaar worden.

5. Was je haar niet iedere dag

Als je iedere dag sport, is het verleidelijk om dan ook iedere dag je haar te wassen. Helaas zal je haar hierdoor juist heel droog worden. Toch wil je ook niet met vies haar (zweet, bacteriën) rondlopen. Het advies is, om om de dag je haar te wassen met een milde shampoo en conditioner. Wil je toch écht iedere dag je haar wassen, kies dan voor een shampoo zonder sulfaten.

6. Kies de juiste haarstijl

Verander je haarstijl nadat je je work-out hebt afgerond. Laat je haar dus niet in dezelfde staart zitten, want je hoofdhuid moet even kunnen ademen. Gebruik ook geen warmte op je haar, maar laat je haar aan de lucht drogen. Wel kun je je föhn op een koude(re) stand zetten om te voorkomen dat je haar beschadigd raakt.

Lees ook: Gebruik je wel eens pre-workout voor het sporten? Dít is het effect

Foto: GettyImages
Bron: Vogue.in

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.