somber

Voel je je vaak somber op zondagavond? 5 tips die kunnen helpen

Veel mensen blijken last te hebben van een zondagavond-dip. Wij zetten een aantal tips op een rijtje waardoor je je beter voelt.

1. Acceptatie

Het liefst zou je het weekend altijd een dag (of meerdere dagen) verlengen. Helaas gaat dit niet en hoe leuk je weekend ook was, het is belangrijk om te accepteren dat je op maandag weer gewoon naar je werk moet. Zie het als een pauze-knop die je even in moet drukken en op vrijdag weer kunt loslaten.

2. Plannen

Veel mensen die zich angstig voelen op zondagavond, zien stiekem heel erg op tegen de verplichtingen die de aankomende week met zich meebrengt. Het is slim om deze angst aan te gaan en je planning voor de week even door te nemen. Zo weet je precies wat er van je wordt verwacht.

Lees ook: Stress of angst nadat je op vakantie bent geweest? Híer komt het door

3. Ontspannen

Nadat je voor jezelf helder hebt wat er deze week van je wordt verwacht, is het tijd om nog even om te ontspannen. Zondagavond is de perfecte avond om jezelf te pamperen met een gezichtsmaskertje en/of je nagels te lakken.

4. Ga naar buiten

Veel mensen voelen zich beter na een wandeling. Zo kun je je gedachtes beter ordenen en zorgt de frisse lucht voor meer energie. Tijdens het bewegen maak je positieve hormonen aan en kun je die negatieve gevoelens sneller de baas zijn.

5. Leg je outfit klaar

Je wil je maandagochtend niet onrustig beginnen doordat je je favoriete top of spijkerbroek kwijt bent. Leg daarom op zondagavond al je gehele outfit klaar, zodat je maandagochtend rustig kan opstarten.

Lees ook: Goed nieuws: planten in huis verminderen stress en maken je productiever

Foto: GettyImages
Bron: Shemazing.net