Ontwerp Zonder Titel 2023 09 05t202406.812

Niet goed geslapen? Mogelijk komt het doordat je dít hebt gegeten

Je nachtrust is erg belangrijk en heeft invloed op hoe je je voelt. Het blijkt dat het eten van déze snack mogelijk een goede nachtrust in de weg zit.

Wakker worden

Veel mensen krijgen ooit wel eens te maken met slaapproblemen. Je valt bijvoorbeeld niet op tijd in slaap of je valt wel in slaap, maar wordt ’s nachts vaker wakker. Erg vervelend, want je weet dat het je productiviteit en stemming de volgende dag zal beïnvloeden. Er zijn gelukkig wel een aantal factoren die je zelf kunt beïnvloeden en die de slaaphygiëne verbeteren. Eén van deze factoren is voeding. Door bepaalde voedingsmiddelen voordat je naar bed gaat te skippen, is de kans groter dat je beter slaapt.

Lees ook: Slaap je ’s nachts vaak slecht? 6 tips die kunnen helpen

Lekkere trek

Veel mensen hebben in de avond behoefte om te snacken. Vaak heb je zin in iets zoets of juist iets hartigs. Als je vaak slecht slaapt, zou je kunnen proberen om zoute snacks zoals chips en/of popcorn te vermijden. Het zout zorgt er namelijk voor dat je meer vocht vasthoudt en je bloeddruk stijgt. Hierdoor zal je lichaam minder snel in rust-stand belanden en wordt je slaap oppervlakkiger. De kans is daarom ook groter dat je ’s nachts vaker wakker wordt. Als je echt nog trek hebt voordat je naar bed gaat, dan zou een banaan een goede keuze zijn. Dit fruitsoort zorgt ervoor dat je je slaperiger zal voelen.

Lees ook: Slaapt jouw hond graag op z’n rug? 5x dít is waarom

Vriendin’s favoriet

Heb je wel eens moeite met wakker worden? Of wil je ontspannen in slaap vallen? De nieuwe DistinQ Wake-Up Light is speciaal ontworpen om een gezond(er) slaapritme te creëren. Met de wekkerfunctie wordt het licht vóór je wektijd geleidelijk sterker; zo word je op een natuurlijke manier wakker. Voor meer info klik op onderstaande button.

Foto: GettyImages
Bron: Her.ie

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.