slaapritme

Hebben jij en je partner een ander slaapritme? Zó ga je hiermee om

Ben jij een avondmens, terwijl je partner het liefst vroeg opstaat en alles uit de ochtend wil halen? Zó ga je hier het beste mee om.

Slaapritme verschilt, en nu?

Terwijl jij het liefst tot diep in de nacht series kijkt of boeken leest, gaat jouw partner graag zo vroeg mogelijk naar bed. Hij of zij vindt het veel fijner om ’s ochtends vroeg op te staan om te gaan sporten of even wat tijd voor zichzelf te hebben. Hoe kunnen jullie ervoor zorgen dat jullie relatie goed blijft ondanks uiteenlopende slaapritmes? Gelukkig bestaan er een aantal goede tips. Zo is het belangrijk om goed te communiceren en te proberen om elkaar goed te begrijpen. Heeft jullie slaapritme effect op jullie relatie? Zo ja, hoe zouden jullie dat kunnen oplossen? Zou apart slapen een optie kunnen zijn? Aan de ene kant is samen slapen heel fijn en versterkt het jullie emotionele connectie. Als het slaapritme van de één verstoort wordt door het slaapritme van de ander, heeft samen slapen niet het effect dat jullie zouden willen.

Lees ook: Dít is waarom je soms slechter slaapt tijdens je vakantie (+ tips)

Intimiteit

Probeer ervoor te zorgen dat jullie intimiteit niet wordt beïnvloed door jullie slaapritme. Neem, voordat jullie gaan slapen, uitgebreid de tijd om te knuffelen en tegen elkaar aan te liggen. Probeer ook op een vrije dag veel tijd samen door te brengen. Ook al verschilt jullie slaapritme, blijf elkaar buiten de slaapkamer zo veel mogelijk aandacht geven. Tot slot zouden jullie ook afspraken kunnen maken. Als jij echt een avondmens is, is het misschien handig dat jij je avondroutine (omkleden, je make-up afhalen) in een andere kamer doet. Zo maak je de ander niet wakker. Ga pas in bed liggen als je ook daadwerkelijk gaat slapen. Voor de ochtendmensen geldt hetzelfde. Sta rustig op en kleed je om in een andere ruimte.

Lees ook: Handig: zó zorg je voor een koele slaapkamer wanneer het buiten heet is

Foto: GettyImages
Bron: Wellandgood.com