Ontwerp Zonder Titel 2022 09 09t120411.193

Déze 7 signalen wijzen erop dat je te weinig water drinkt

Het is erg belangrijk dat je voldoende water binnenkrijgt op een dag. Déze signalen wijzen erop dat je te weinig water drinkt.

1. Slechte adem

Poets je altijd goed je tanden, maar heb je toch last van een slechte adem? Het zou kunnen dat je dan te weinig water drinkt. Water is namelijk nodig voor speekselaanmaak. Speeksel heeft antibacteriële eigenschappen die een slechte adem tegengaan.

2. Honger

Soms heb je gewoon honger omdat je te weinig hebt gegeten. In dit geval is het noodzaak om zo snel mogelijk iets te eten. Dehydratie kan ook de oorzaak zijn van een hongerig gevoel. Als je merkt dat je vooral zin hebt in voeding met veel zout, dan zou het kunnen zijn dat je eigenlijk te weinig water hebt gedronken.

3. Hoofdpijn

Het is een beetje onduidelijk waarom dehydratie kan leiden tot hoofdpijn. Een mogelijke verklaring heeft te maken met de pijnreceptoren die verbonden zijn aan de hersenvliezen. Het drinken van te weinig water kan er voor zorgen dat er vloeistof van de hersenen bij de hersenvliezen terechtkomt en hier druk ontstaat, waar vervolgens de pijnreceptoren op reageren.

Lees ook: 4 simpele gewoontes die helpen om je huid minder snel te laten verouderen

4. Geen concentratie

Als je voelt dat je concentratie wegzakt of je focus vermindert, kan het slim zijn om een glas water te drinken. Dehydratie kan namelijk zulke klachten veroorzaken.

5. Obstipatie

Kun je moeilijk naar het toilet en heb je last van obstipatie? Dit kan een signaal van je lichaam zijn dat je te weinig water hebt gedronken. Water zorgt ervoor dat de spijsvertering op gang komt.

6. Humeurig

Iedereen is wel eens humeurig omdat je te lang niets hebt gegeten. Ook te weinig drinken kan tot een slecht humeur leiden. Je bent misschien sneller geïrriteerd of bent wat ongeduldiger dan normaal.

7. Minder elastische huid

Voldoende water drinken zorgt voor een elastische, gezonde huid. Knijp bijvoorbeeld maar eens in de huid van je hand. Als je huid snel terugspringt, ben je voldoende gehydrateerd. Als dit niet zo is, zou het kunnen zijn dat je lichaam meer water nodig heeft en er sprake is van dehydratie.

Lees ook: Zó maak je je waterkoker makkelijk schoon

Foto: GettyImages
Bron: Realsimple.com