soorten orgasmes

Intensere orgasmes? Waarom je seksuele meditatie zou moeten proberen

De term meditatie is inmiddels bekend, maar heb je ook wel eens gehoord van seksuele meditatie? We leggen je uit wat dit inhoudt.

Meditatie

Inmiddels zijn de positieve effecten van meditatie duidelijk aangetoond. Meditatie kan je slaap verbeteren, je stressniveau verlagen en je zelfbewustzijn vergroten. Er zijn verschillende soorten meditatie, maar heb jij wel eens gehoord van seksuele meditatie? Het komt er eigenlijk op neer dat je tijdens seksuele meditatie helemaal in het hier en nu bent, je concentreert op jezelf en je partner, maar ook op het fysieke contact dat jullie samen hebben. Dit laatste wordt ook wel het derde lichaam genoemd. Twee lichamen die samen komen dus. Door je heel bewust te zijn van alle aanrakingen tijdens intieme momenten, zal seks een spirituele ervaring worden.

Lees ook: Bewezen: een actief seksleven maakt je (nóg) slimmer

Hoe gaat dat nou in z’n werk?

Laten we vooropstellen dat je seksuele meditatie, net als ‘gewone’ meditatie, niet in één keer onder de knie hebt. Je zult dus een beetje geduld moeten hebben om er voordeel uit te kunnen halen. Als je bijvoorbeeld seks hebt met je partner, kan het fijn zijn om van te voren samen een gesprek te voeren. Jullie kunnen dan bespreken hoeveel tijd er is en hoe jullie seksuele ervaring eruit zou mogen zien. Waar liggen jouw behoeftes en waar liggen die van je partner? Als deze niet hetzelfde zijn, kunnen jullie zoeken naar een oplossing waar jullie allebei tevreden mee zijn. Het verschil tussen normale seks en seksuele meditatie, is dat je bij seksuele meditatie meer stilstaat bij wat je voelt en hoe dit zich uit in je lichaam. Als je gedachtes opeens alle kanten uitschieten, is het de kunst om weer rustig te worden en weer naar binnen te keren. Je partner doet dit ook en zo zullen jullie seks (én orgasmes) op een heel andere manier gaan beleven.

Lees ook: Leonie: ‘Terwijl ik zwanger op de bank lag, had hij seks buiten de deur’

Tip van de redactie

Met de Essential Pleasure Noé Magic Wand Massage Vibrator laat jij al je remmen los en ontdek je het plezier van sensueel genot! Met een stimulerende kop, zachte siliconen en 20 heerlijke vibraties geniet jij van intense stimulatie. Laat al je zorgen los, kom volledig tot rust en verwen jezelf met deze spannende sex toy.

Massagestaaf Met Clitoris Stimulator

Foto: GettyImages
Bron: Purewow.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.