Wat betekent het als je droomt over seks met een collega?

6x dít zijn de nieuwste trends op het gebied van seks

Er zijn altijd weer nieuwe trends op het gebied van wellness en seks. We praten je natuurlijk direct even bij.

1. Seks als onderdeel van je self-care routine

Seks kan zeker een onderdeel uitmaken van je self-care routine. Seks levert namelijk een heleboel gezondheidsvoordelen, zoals een goede stemming en nachtrust, op. Het is daarom niet gek om naast gezonde voeding, beweging en een fijne huidverzorging, ook in seksueel genot te investeren. Als je geen relatie hebt, kun je bijvoorbeeld gaan ontdekken wat jij prettig vindt op seksueel vlak. Experimenteer en kijk wat jou opwindt.

2. Producten met natuurlijke ingrediënten

Veel mensen houden zich steeds meer bezig met de ingrediëntenlijst van producten, zoals supplementen, huidproducten en huishoudelijke producten. Ook bij seksproducten zal deze bewustwording toenemen en zullen mensen eerder kiezen voor een product met natuurlijke ingrediënten. Niet alleen goed voor de planeet, maar ook goed voor je eigen gezondheid.

Lees ook: Oelala: dít zijn de voordelen van ochtendseks

3. Zelfverzekerdheid op seksueel vlak

Iedereen heeft seks (in welke vorm dan ook) en je hoeft je hier dus helemaal niet voor te schamen. Probeer er plezier in te hebben en ontdek welke delen van jouw lichaam gevoelig reageren op seksuele prikkels (erogene zones) en schaf een seksspeeltje aan als dit jouw interesse heeft. Zo leer je je lichaam en seksuele voorkeuren beter kennen en zal ook je zelfvertrouwen toenemen.

4. Seksuele mindfulness

Mindfulness is de laatste jaren erg populair. Seksuele mindfulness is nog een beetje nieuw. Het gaat er hierbij om dat je meer in het moment leeft en je meer bewust bent van je eigen gedachtes, gevoelens en lichamelijke sensaties. Doordat je je meer bewust bent van je lichaam en geest, zul je ook meer kunnen genieten van seks. Je ademhalingssysteem heeft invloed op je gehele lichaam. Je kunt je veilig en rustig voelen door een rustige diepe ademhaling. Je raadt het al: doordat ademhaling ook weer invloed heeft op je fysieke en geestelijke gesteldheid,  kan ook de intensiteit van je orgasmes toenemen. Uit een onderzoek van 2018 blijkt dat mensen die mediteren, een groter seksueel verlangen hebben.

5. Seks therapie

Mensen lijken zich er steeds meer bewust van te worden dat ook seks bijdraagt aan je algehele gezondheid. Een fijn seksleven is dus belangrijk en als je het gevoel hebt dat er iets niet goed zit, is het heel goed om hier een specialist voor in te schakelen. Denk bijvoorbeeld aan een trauma of moeite met het bereiken van een orgasme.

6. Voorspel producten

Voorspel is vooral voor vrouwen een belangrijk onderdeel van seks. Seksspeeltjes kunnen een goede tool zijn om opgewonden te raken en seksueel genot te vergroten. Denk bijvoorbeeld aan natuurlijke oliën die voor extra opwinding kunnen zorgen.

Tip van de redactie

Op zoek naar de allerlekkerste wand massager? Deze krachtige vibrator maakt jouw stoutste dromen waar met intense vibraties voor een explosieve sensatie. Met 20 vibratiepatronen en 8 snelheden kom jij helemaal los. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Eva Personal Massager Magic Wand Vibrator
Bekijk bij bol.com

Lees ook: Misselijk na de seks? Hierdoor kan dat komen

Foto: GettyImages
Bron: TheEverygirl.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.