Gezond & mooi

Schurende bovenbenen? Dit kun je doen tegen de irritatie

Als je op warme zomerdagen het liefst een jurk of rok draagt, kun je soms last hebben van schurende bovenbenen. Met deze tips heb je er minder last van.

Wat is de oorzaak?

Door hoge temperaturen kan je huid opzwellen. Als je een rok of jurk met blote benen draagt, schuren je dijen langs elkaar en dat zorgt voor irritatie. Het gevolg: rode bultjes, blaasjes, jeuk of zelfs schaafplekken. Je hoeft je er niet voor te schamen, want elke vrouw kan last hebben van schurende bovenbenen. De klachten trekken vaak binnen een paar uur weg, maar nog beter is om de pijn te voorkomen.

1. Deo-roller

Misschien wel de goedkoopste tip: een deo-roller. Rol een deo met anti-transpirant aan de binnenkant van je bovenbenen. Het voorkomt zweten en maakt je benen gladder, waardoor je dijen niet langs elkaar schuren. Naast deo zijn er verschillende crèmes die zouden helpen tegen schurende bovenbenen, zoals kokosolie, bodylotion, vaseline en zelfs glijmiddel.

Lees ook: dit wondermiddel helpt tegen jeuk van de processierups

2. Talkpoeder

Een ander handig product wat veel mensen al in huis hebben is talkpoeder. Het neemt vocht op en zorgt daardoor voor droge benen. Wees wel voorzichtig met het aanbrengen ervan, je wilt tenslotte geen witte vlekken op je kleding. Je zult het proces later op de dag wel moeten herhalen.

3. Bandalettes

Dat zijn stijlvolle banden die je om je bovenbenen kunt dragen. Ze worden gemaakt van een comfortabele stof en zijn niet zichtbaar onder rokjes of jurkjes. Je koopt ze o.a. bij MS Mode.

Lees ook: dit zijn de meest gehoorde fabels over je huid in de zon

4. Fietsbroekje

Nog zo’n handig kledingstuk: fietsbroekjes. Tegenwoordig zijn ze hartstikke trendy en dus overal verkrijgbaar. Wij hebben hieronder een aantal fietsbroekjes voor je verzameld.

Foto: iStock

Reageer op dit artikel