sauna

Goed nieuws: op déze manier zorgt de sauna voor gewichtsverlies

De sauna werkt niet alleen heel ontspannend, maar zou ook nog wel eens voor gewichtsverlies kunnen zorgen. We praten je bij.

Sauna voordelen

Laten we met het slechte nieuws beginnen. Het is niet zo dat een wekelijks bezoekje aan de sauna ervoor zorgt dat je in één keer die overtollige kilo’s kwijtraakt. Misschien voel je je wel wat slanker na een bezoekje aan de sauna, maar dit komt vooral door het vocht dat je verliest door het zweten. Het gaat hier dus om vocht en niet om vet. Als je later weer voldoende water hebt gedronken, zal dit vochtverlies ook weer worden aangevuld. Toch is er wél een manier waarop een sauna bezoekje bijdraagt aan gewichtsverlies en daar vertellen we je natuurlijk graag meer over.

Lees ook: Aha: dít zijn de voordelen van de infrarood sauna

Na je work-out

Stel je voor: je hebt net een intensieve work-out in de sportschool afgerond. Je spieren hebben dan tijd nodig om te herstellen en een manier waarop je dit proces kunt versnellen, is door een bezoekje te brengen aan de sauna. De hoge temperatuur in de sauna zorgt voor een betere bloedtoevoer naar de spieren en zorgt er dus voor dat er meer zuurstof terechtkomt bij jouw vermoeide spieren. Dit heeft als resultaat dat je spieren sneller herstellen en je dus ook weer eerder klaar bent voor een nieuwe (intensieve) work-out.

Tip van de redactie

Mensen die zichzelf regelmatig wegen, bereiken hun gewichts- en fitnessdoelstellingen sneller. De FITAGE Bluetooth weegschaal en bijbehorende app helpen je alle informatie over jouw lichaam snel en overzichtelijk op één plek te verzamelen. Zo voorkom je op tijd gezondheidsproblemen en hoef je geen handmatige notitieboekjes of ingewikkelde schema’s meer te gebruiken. Voor meer info klik op onderstaande button.

Fitage Bluetooth Weegschaal
Bekijk bij bol.com

Lees ook: 3 héle goede redenen om vaker naar de sauna te gaan deze herfst

Foto: GettyImages
Bron: Drinkhydrant.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.