Placeholder

Roes

Tijdens het opruimen van het huis beleeft Angelique de nachtmerrie waarin ze heel lang heeft geleefd even weer opnieuw.

Tijdens het opruimen van het huis beleeft Angelique de nachtmerrie waarin ze heel lang heeft geleefd even weer opnieuw.

Afgelopen jaar zijn wij, in de hitte van de strijd, ook nog eens verhuisd. Na 2 jaar was eindelijk ons huis verkocht en moesten we als de wiedeweerga op zoek naar een nieuw huis. Geen fijne opgave als je net heb gehoord dat je kindje kanker heeft, maar het was wat het was. Je kunt moeilijk je intrek nemen in een hotel of met 2 kinderen en een hond bij je moeder op de stoep gaan staan. Dus wij gingen verhuizen. Iets wat door de geweldige inzet van familie en vrienden best goed is verlopen.

Nu we ons eindelijk een beetje in rustiger vaarwater bevinden, is het grote opruimen begonnen. De garage moet zo goed als leeg, oude troep moet worden weggegooid en de paperassen die nu nog op een enorme stapel liggen, moeten worden opgeruimd. Nu ben ik zelf niet zo’n ster in administratie. Niet dat ik het niet kan, maar ik heb gewoon een hekel aan al die papieren. Geef mij maar digitalisering! Dus jawel, naast het project ‘eigen organisatie’ is het project digitalisering van de administratie begonnen.

Wanneer ik door de enorme stapel post ploeter, kom ik papiertjes tegen met aantekeningen van gesprekken met verschillende doktoren. Termen als “chemo doet zijn werk niet”,  “Opereren met gevolg zenuwbeschadiging”, “volledige incontinentie” en “geen andere opties” brengen mij met mijn hoofd, maar zeker weer met mijn gevoel direct terug naar vorig jaar. De roes waarin we verkeerden lijkt, nu we weer thuis zijn, soms een slechte droom waarvan de mist nog niet echt is opgetrokken. Maar aantekeningen als deze geven aan dat we die nachtmerrie echt hebben beleefd. Het is een raar gevoel, een gevoel alsof je in een soort twilight zone zit waarin de tijd extra lang is. Want als ik een stapel foto’s van een ogenschijnlijk gezonde 2-jarige Kyra met heel lang haar tegenkom, lijkt dat een eeuwigheid geleden.