Mylène: ‘Ik kan niet zonder slippertjes, ook al woon ik samen’

RIVM-advies voor singles: ‘Kies één persoon voor lichamelijk of seksueel contact’

Spreek af met eenzelfde persoon voor lichamelijk of seksueel contact, dat adviseert het RIVM. Het is de eerste keer dat ze met een advies voor singles komen.

Heb je geen partner en mis je het hebben van lichamelijk contact? Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu adviseert om dan met één iemand af te spreken. Het is de eerste keer dat het RIVM advies geeft voor singles. En daar is Timo Harmelink van de podcast Datevermaak erg blij mee. “Wij hebben ervoor gepleit dat er regels komen voor singles waar je je aan kunt houden.”

Lees ook: Mag je met twee gezinnen in één vakantiehuisje verblijven?

Eenzelfde persoon

Die regels zijn er nu. “Het is logisch dat u als single ook lichamelijk contact wilt hebben. “Het is wel extra belangrijk dat u bij intimiteit en seks het risico op het coronavirus zo klein mogelijk houdt. Bespreek samen hoe u dat het beste doet”, schrijft het RIVM op de website. Ze adviseren singles om af te spreken met eenzelfde persoon voor lichamelijk of seksueel contact. “Bijvoorbeeld een knuffelmaatje of ‘seksbuddy’, mits u klachtenvrij bent. Maak met deze persoon ook goede afspraken hoeveel andere mensen u beiden ziet. Hoe meer mensen u ziet, hoe groter de kans op (het verspreiden van) het coronavirus”, aldus het RIVM.

Eindelijk erkenning

Volgens Timo krijgen singles nu eindelijk erkenning. “Eerst was de regel: houd anderhalve meter afstand, no matter what. Nu is dat anders. En dat is fijn, singles hebben lange tijd niemand aangeraakt. Het gaat dan niet om seks, maar aanraking is gewoon een menselijke behoefte”, vertelt hij tegen RTL Nieuws. “Het ging vaak over eenzame ouderen en gezinnen. Niet over singles. Terwijl je als single ook offers brengt, afstand houdt.”

Lees ook: Wonen jij en je partner niet samen? Dit moeten jullie weten in de 1,5 meter-samenleving

Bron: RTL Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen