Ontwerp Zonder Titel 2023 01 07t141756.115

Heb je last van puistjes op je wangen of op je kaaklijn? Dít betekent het

Heb jij vooral last van onzuiverheden op je wangen en of je kaaklijn? Wij vertellen je wat hier mogelijk de oorzaak van is.

Acne op je wangen

De meeste mensen hebben vaste plekken in het gezicht waar ze het meest last hebben van onzuiverheden. De meestvoorkomende plekken zijn het voorhoofd, de haarlijn, de wangen, de kaaklijn en de kin. Als je vooral last hebt van ontstekingen op je wangen, heeft dit vaak te maken met frictie. Denk bijvoorbeeld het gebruik van je telefoon (zonder deze schoon te maken) of met ongewassen handen over je gezicht wrijven. Een simpele oorzaak kan ook een ongewassen kussensloop zijn. Als je dus last hebt van acne rondom je wangen, is het vooral belangrijk om vaker je telefoon schoon te maken, je kussensloop regelmatig te wassen en je handen goed schoon te houden. Je zult opmerken dat de onzuiverheden dan zullen afnemen.

Lees ook: 7 mythes over acne die je vanaf nu nooit meer moet geloven

Acne op je kaaklijn

Sommige mensen hebben vooral acne op de kaaklijnen en/of de kin. Deze acne kan diverse oorzaken hebben. Zo kunnen hormonale veranderingen zorgen voor acne op de kaaklijnen. Denk bijvoorbeeld aan het wisselen van anticonceptiepil, het stoppen met de pil of ‘normale’ hormoonschommelingen in je cyclus. Vooral als je menstruatie nadert, kan dit type acne toenemen. Het gebruik van benzoylperoxide of salicylzuur kan deze vorm van acne verminderen doordat het de bacteriën, die uiteindelijk puistjes veroorzaken, tegengaat. Vergeet ook niet om zowel ’s ochtends als ’s avonds je gezicht goed te reinigen. Overmatig reinigen van je gezicht, kan de acne juist weer laten verergeren.

Lees ook: Last van hormonale acne? Met déze tips kun je het verminderen

Foto: GettyImages
Bron: Medicalnewstoday.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.