Ontwerp Zonder Titel 2020 11 18t090014.519

Plotseling zin in augurken, friet of koekjes? Dít zegt het over je

Heb jij soms ineens enorme trek in bepaald eten? Denk aan chocolade of pizza in de ochtend? Wij vertellen we je wat jouw snackaanval kan betekenen.

1. Pindakaas en augurken

Als je ineens heel veel zin hebt in deze twee dingen, dan zou je mogelijk zwanger kunnen zijn.

2. Chocolade (heel veel chocolade)

Chocolade is een natuurlijke stemmingsverbeteraar. Natuurlijk kan het geen kwaad om af en toe wat extra chocolade te eten. Probeer daarnaast ook te achterhalen waarom je je wat somberder voelt. Het zou kunnen zijn dat je menstruatie in aantocht is. Ook kun je simpelweg veel last hebben van stress.

3. Rode wijn

Mogelijk is je lichaam toe aan wat ontspanning. Daarnaast zit rode wijn vol met antioxidanten en kan het geen kwaad om af en toe een glaasje rood te nemen. Op de lange termijn heeft af en toe een glaasje rode wijn, een positieve invloed op de gezondheid van je hart.

4. Koekjes

Iedereen heeft wel eens zin in koekjes. Als jij ’s ochtends rond 9 uur al aan niks anders meer kan denken, is er meer aan de hand. Je lichaam snakt naar suikers en er bestaat een grote kans dat je veel last hebt van stress. Je bloedsuikerwaarden zullen waarschijnlijk niet in balans zijn. Misschien eet je niet genoeg of eet je te weinig gezonde vetten.

Lees ook: Bewezen: mensen die vaak chilipepers eten, leven langer

5. Frietjes en pizza

Zin in vettig eten? Mogelijk heb je last van een slaap- of energietekort. Door het eten van vettig eten, stimuleer je jouw beloningssysteem en wordt heel eventjes meer dopamine aangemaakt.
Een verse maaltijd vol groenten zou een betere optie zijn, maar soms is het niet erg er maar gewoon aan toe te geven. Mogelijk val je direct na deze snackaanval in diepe slaap.

6. Hete sausjes

Zou je het liefst elke maaltijd besprenkelen met extra kruiden en hete sausjes? Misschien neem je te veel hooi op je vork en duren je werkdagen te lang. Je zoekt naar wat spanning tijdens je voor de rest zeer voorspelbare dag.

7. Cafeïne

Raak jij in paniek als je jouw ochtendkoffie hebt gemist? Of kun je niet zonder een latte in de namiddag? Dit kan verschillende oorzaken hebben. Het kan zijn dat het drinken van koffie een gewoonte is geworden. Daarnaast kan jouw zin in koffie te maken hebben met een energietekort. Misschien slaap je te weinig of zijn je ijzerwaarden aan de lage kant.

Lees ook: Bewezen: wandelen in de natuur maakt je gelukkig

Foto: GettyImages
Bron: mandatory.com, byrdie.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen