Ontwerp Zonder Titel 2023 01 08t140410.217

Dít zijn de geweldige effecten van pilates

Twijfel je wel eens om te starten met pilates? Wij vertellen je alles over deze sport en welke voordelen je zult ervaren.

Pilates

Pilates zie je tegenwoordig vaak in series en op social media voorbijkomen. Het ziet er op het eerste oog misschien wat ingewikkeld uit, maar wat is pilates nu precies en wat zijn de effecten? Van oorsprong is pilates een bewegingsleer waar er wordt gedacht dat mentale en fysieke gezondheid met elkaar verweven zijn. Het doel van pilates om je spieren te versterken en te versoepelen door middel van oefeningen vanuit de core-spieren. Hierbij zijn 6 principes belangrijk, namelijk: concentratie, ademhaling, controle, nauwkeurigheid, vloeiende bewegingen en werken vanuit het centrum van je lichaam (de core-spieren dus).

Lees ook: Van HIIT tot pilates: déze sport past perfect bij jouw sterrenbeeld

Effecten

Als je begint met pilates, zul je verschillende positieve effecten opmerken. Zo zal je lichaamshouding verbeteren, zal je gehele lichaam soepeler en sterker worden en zullen blessures verminderen. Daarnaast zal je lichaamsbewustzijn groter worden en zal stress verminderen. Daarnaast kan het ook een goede aanvulling zijn als je aan krachtsport of aan duursport doet. Soms worden er tijdens een pilates les weerstandsbanden of andere materialen gebruikt, maar vaak is dit niet nodig. Wat je wel nodig hebt is fijne kleding (een legging en een makkelijk shirt) en een mat. Zelfs schoenen zijn niet nodig. Het verschil tussen pilates en yoga, is dat het bij yoga meer gaat om flexibiliteit en stabiliteit. Bij pilates gaat het meer om core en kracht.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk hieronder een instructiefilmpje:

Foto: GettyImages
Bron: Medisports.nl

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.